Företag

Dubbelt DIF i zambiska landslaget

  • Herrar
  • A-lag
  • 27 maj 2021

Både Edward Chilufya och Emmanuel Banda är kallade till Zambias landskamper mot Senegal, Benin och Sudan i juni.

Efter en synnerligen uppmärksammad vårsäsong där Edward Chilufya radat upp starka insatser var det inte helt oväntat att en ny kallelse till det zambiska landslaget skulle dyka upp. Lika glädjande är det givetvis att även Emmanuel Banda är kallad. Detta trots att speltiden i DIF varit glesare för Banda som dock har kunnat visa upp sin kapacitet tidigare under de fem A-lagsmatcher med Zambia som han har på meritlistan.

Tre landskamper mot Senegal, Benin och Sudan väntar för DIF-duon, dock blir det inga tävlingsmatcher med anledning av att de tilltänkta VM-kvalmatcherna mot Mauretanien och Tunisien har blivit uppskjutna på grund av covid-19. Hur pass mycket speltid det blir återstår dock att se, framför allt för Edward Chilufyas del, enligt sportchef Bosse Andersson.
– Det är ju glädjande för dem att de båda är kallade till landslagsspel och de flög ner för att ansluta under onsdagskvällen. Banda åker dit och prövar men för Chilis del kommer han att ha en diskussion med landslaget om sitt deltagande. Han har tidigare uttryckt ett behov av att få en viss återhämtning och att spendera tid med sin familj. Så vi får se vad de kommer fram till, förklarar Bosse.

Senegal-Zambia spelas den 5 juni, Benin-Zambia den 8 juni och Sudan-Zambia den 11 juni.

Senaste nyheter

Relaterat