Företag

”Vi måste göra det tillsammans som ett lag”

  • Herrar
  • A-lag
  • 11 sep 2021

Edward Chilufya är tillbaka i god form efter landslagsspel med Zambia och betonar vikten av en stark kollektiv insats i söndagens derby mot Hammarby.

Under fredagen var Edward Chilufya tillbaka i träning igen på Kaknäs efter att ha medverkat i två VM-kvalmatcher mot Mauretanien och Tunisien för Zambia under landslagsuppehållet. Glädjande nog utan att dra på sig några skador eller skavanker och ”Chili” känner att han ligger bra i fas inför söndagens derby mot Hammarby.
– Det kändes roligt att få komma iväg och representera landslaget. Vi spelade två matcher och vann den första med 2-1 men förlorade den andra med 0-2. Men överlag tycker jag att vi gjorde bra ifrån oss och vi ligger okej till i tabellen, säger Chili.

Hur värderar du dina egna insatser i matcherna?
– De var okej. Jag var inte helt hundraprocentig men det var ändå godkänt sett till båda matcherna.

…och nu är du tillbaka igen och laddar inför helgen.
– Jag landade i torsdags så det blev min första träning med laget nu under fredagen. Men formen känns bra, vi hade bra och tuffa träningar med zambiska landslaget. Så fysiskt tycker jag att jag ligger bra till och jag hoppas att det märks på planen på söndag.

Precis, ett minst sagt viktigt derby mot Hammarby väntar. Vad tror du om matchen?
– Det är ju ett derby så det lär bli hårt och tufft med mycket kamp. Hammarby har gjort bra ifrån sig på sistone så vi måste vara fokuserade och spela vårt spel som vi ska. Vi måste göra det tillsammans som ett lag och det är en viktig match för alla i Djurgården. Så vi måste kämpa och ge allt från första till sista minuten.

Vad tror du är nyckeln till en bra prestation på söndag?
– Jag tror att det i grund och botten handlar mest om att fokusera och spela tillsammans som ett lag som jag sa tidigare. Att kämpa hårt tillsammans, det är nyckeln till att vinna matchen.

Det känns onekligen som att du gillar att spela derbyn?
– Det är mina favoritmatcher under året och jag känner extra mycket energi när jag går ut på planen i de matcherna. Så ja, jag gillar att spela derbyn, summerar ”Chili”.

12 september, söndag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenHammarby IF
4-1 (3-1)

  • MålskyttarGustav Ludwigsson 19'Magnus Eriksson 30'Hjalmar Ekdal 39'Joel Asoro 42'Edward Chilufya 74'
  • Gula kortElliot Käck
  • Domare Andreas Ekberg
  • Publik (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat