Företag

Landslagssvep - Schüller imponerade för Finland

  • Herrar
  • A-lag
  • 15 nov 2021

Rasmus Schüller fick betyget 9 av 10 när Finland slog Bosnien-Hercegovina och Emmanuel Bandas Zambia körde över Mauretanien med 4-0 i VM-kvalet.

Rasmus Schüllers Finland tog sig an Bosnien-Hercegovina på bortaplan under helgen i jakt på en trepoängare i VM-kvalet och uppdraget utfördes enligt plan. Segersiffrorna skrevs till 3-1 där Rasmus dominerade på det finska mittfältet och fick omdömet "kung på planen" av finska Hufvudstadsbladet med tillhörande betyg 9 av 10.
Därmed kliver Finland upp på andraplats i gruppen med chans på avancemang, även om en rejäl utmaning väntar i sista omgången då redan klara gruppvinnaren Frankrike står för motståndet.

För Emmanuel Bandas Zambia fanns en minimal chans till avancemang till VM, där seger mot Mauretanien var ett måste under lördagen. Banda, som spelade från start för "Chipolopolo", gjorde sin del av jobbet och var med och bidrog från start till en klar seger med 4-0. Samtidigt besegrade Ekvatorialgunea gruppettan Tunisien vilket innebär att det ännu finns en möjlighet till gruppseger för Zambia om de slår Tunisien på tisdag med tre mål, samtidigt som Ekvatorialguinea förlorar.
 
Axel Wallenborg spelade 78 minuter som ytterback när svenska U20-landslaget förlorade med 1-2 mot Finland i söndags i den andra av två matcher i dubbelmötet på Åland. Det blev dock ingen speltid för Axel i den första landskampen i torsdags som slutade 0-0.

Det blev inte heller några minuter för Magnus Eriksson när svenska landslagets förlorade mot Georgien  respektive Spanien i de sista omgångarna av VM-kvalet.

För Leo Cornic väntar match med norska U20-landslaget som tar sig an Tjeckien på bortaplan under måndagen med avspark kl. 17.00.
 

Senaste nyheter

Relaterat