Företag

"Skönt att inte behöva hålla igen"

  • Herrar
  • A-lag
  • 1 nov 2019

Fredrik Ulvestad är redo för Peking och ser fram emot att inte behöva oroa sig för gula kort i säsongens sista match.

En dag återstår till lördagens rafflande avslutning i en allsvensk toppstrid som har bjudit på en gastkramande dramatik så här långt - och nu ska det alltså avgöras. I ett sådant läge känns det betryggande att ha spelare som Fredrik Ulvestad.

Den norske slitvargen stod för ännu en imponerande insats senast mot Örebro och har radat upp fina prestationer där grovjobb och elegans varvats under säsongen. Nu väntar en sista match vars dignitet knappast behöver påpekas men "Ulven" är inte den som låter sig svepas med i haussen utan står med fötterna stadigt förankrade  inför lördagens möte mot IFK Norrköping.
– Det här är en match som vi verkligen ser fram emot så det ska bli roligt. Det är klart att det är en viktig match men det är många matcher som har varit viktiga väldigt länge nu och vi har klarat av det bra hittills, säger Fredrik.

Vad tror du vi kommer att få se för matchbild?
– Svårt att sia om men vi kommer ha vår matchplan klar i alla fall. Det är klart att det blir en svår match eftersom det är ett bra lag vi möter men även vi är ett bra lag.

Hur skulle du karaktärisera Norrköping som lag?
– Det är ett spelande lag med duktiga offensiva spelare men det gäller att vi stoppar dem som vi ska och spelar på våra egna styrkor.

Hur känns det att inte behöva spela match med risk för avstängning vid gult kort som du gjort ett tag innan?
– Det är skönt att inte behöva hålla igen. Det känns som att det har varit tio matcher nu där jag hade kunnat bli avstängd. Men nu kan jag nog trycka lite hårdare i närkamperna.

Känner du någon nervositet inför en match av den här karaktären?
– Man är alltid lite spänd inför match men för mig är det bara en positiv känsla. Så nerver skulle jag inte säga, utan spänning skulle jag snarare kalla det, och det ger mig energi.

Slutligen, blir det straff är det du som tar den?
– Jag räknar med det. 

2 november, lördag 13:00Östgötaporten

IFK NorrköpingDjurgården
2-2 (2-0)

  • MålskyttarRasmus Lauritsen 8'Sead Haksabanovic 14'Jesper Karlström 50'Buya Turay 65'
  • Gula kortBuya TurayJesper KarlströmFredrik Ulvestad
  • Domare Glenn Nyberg
  • Publik (Östgötaporten)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat