Företag

Stigande formkurva för Ulvestad 

  • Herrar
  • 15 mars 2019

”Man får alltid en boost efter en derbyvinst”, säger Djurgårdens slitvarg på mittfältet som kommer allt närmare en maximerad form inför cupsemifinalen.

På lördag väntar en spännande semifinal i Svenska Cupen där ett formstarkt Djurgården tar sig an ett likaledes formstarkt BK Häcken hemma på Tele2 Arena. En intressant utmaning för laget och för Fredrik Ulvestad som efter en segdragen skadeperiod har hittat tillbaka till den dynamiska mittfältskapacitet som vi vande oss vid under förra säsongen.
– Jag närmar mig hundra och det blir bättre för varje dag. Jag skulle helst haft liten fler träningar i kroppen men jag känner mig stark. Det blev ju 120 minuter mot Hammarby och det funkade fint så formen är bra och jag hoppas att den blir stigande, säger ”Ulven” som tar med sig många positiva bitar från derbyt.
– Det var fint att få den vinsten och jag tycker att vi gjorde en bra match. Vi kanske kunde ha skapat lite mer målchanser men sett totalt så tycker jag att vi var bättre än dem. Man får alltid en boost efter en derbyvinst så det tar vi med oss in i matchen mot Häcken.

Ett Häcken som har gått starkt under cupspelet och försäsongen men en match som Djurgården ska vinna, enligt Fredrik.
– Det blir en kul match så vi ser verkligen fram emot den och vi siktar ju på en ny final i år. Häcken är ett bra lag men vi kan möta upp alla motståndare och jag tror och hoppas att vi gör en bra match så att vi avancerar.

Upplagt för en jämn match mellan två kvalitativa lag och oavgjort efter 120 minuter är absolut ett tänkbart scenario. Blir det nytt straffdrama är Ulvestad redo att kliva fram igen.
– Det är inga problem. Den gick i mål senast så då när det bara att fortsätta på det spåret om det blir aktuellt igen, avrundar han med ett garv.

16 mars, lördag 18:15Tele2 Arena

DjurgårdenBK Häcken
2-3 (2-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat