Företag

Hanna Folkesson klar för DIF

  • Damer
  • A-lag
  • 11 dec 2018
Hanna Folkesson i landslaget

Djurgården värvar landslagsmittfältaren Hanna Folkesson från Rosengård.

Mittfältaren Hanna Folkesson är klar för Djurgården. Hanna, fostrad i Umedalens IF, har 44 landskamper på meritlistan och har spelat 42 av 44 seriematcher för Rosengård de senaste två säsongerna spelat
– Det känns väldigt roligt, det känns som om laget verkligen är på gång och att man har en trupp som kan utvecklas ordentligt säger Hanna.

Sportchefen Joel Riddez är givetvis mycket nöjd med sitt senaste nyförvärv.
Hanna är väldigt erfaren i både allsvenskan och i landslaget. Med hennes rutin och bollvinnande egenskaper får vi verkligen en förstärkning på mittfältet. Hon har fortsatt höga ambitioner och siktar på en plats i VM-truppen, hon kommer passa väldigt bra hos oss och jag är mycket glad att vi får in henne i truppen, säger Riddez.

Hanna skrev under kontraktet i dagarna och nu går flyttlasset alltså till Stockholm.
– Det känns väldigt roligt, jag ser fram emot att vara tillbaka i Stockholm där jag bott tidigare. Det handlade lite om magkänsla att det blev Djurgården, det känns som om laget verkligen är på gång och att man har en trupp som kan utvecklas ordentligt. Det blir en spännande utmaning att både utveckla mitt eget spel och att med min erfarenhet hjälpa laget att lyckas riktigt bra nästa säsong.

Vad har du får bild av ditt nya lag?
– Jag har inte hunnit prata så mycket med Joel om laget, men jag mötte dem ju två gånger med Rosengård i år. Det är ett lag som vill spela fotboll och vi hade det svårt med det aggressiva försvarsspelet i båda matcherna. De mer etablerade spelarna har jag lite koll på och det finns många som är duktiga. Sedan vet jag att det kommer många spelare underifrån, några som debuterade förra året och gjorde det riktigt bra och har stor potential.

Hur beskriver du dig själv som spelare?
– Jag skulle säga att jag är hårt arbetande och tycker om duellspel. Jag är bolltrygg och passningssäker och fast jag inte är så lång så är jag bra på huvudet.

Målskyttet då? Det blev ett mål förra året och inget i år…
– Ja där finns det att utveckla. Men de senaste åren har jag varit defensiv balansspelare och inte så ofta kommit till målchanser, jag hoppas få en lite offensivare roll i Djurgården så att jag kan utveckla målskyttet.

Och i sommar, tänkte du åka till Frankrike då?
Du tänker på VM-slutspelet? Ja det är verkligen en målsättning. Det har blivit ett antal år med landslaget och jag trivs väldigt bra där, så det är absolut en ambition framöver.

Hanna Folkesson
Född: 1988
Position: Mittfält
Landskamper: 44 A
Kommer ifrån: FC Rosengård
 

Senaste nyheter

Relaterat