Företag

Inför Örebro - Djurgården

  • Herrar
  • 26 okt 2018

Djurgården beger sig västerut för match på Behrn Arena där laget brukar trivas bra historiskt sett.

Efter derbykrysset senast beger sig Djurgården västerut för näst sista allsvenska bortamatchen för året. Örebro står för motståndet och även om tabelläget kunde varit ljusare vill Özcan Melkemichel se sit lag gå all in och avsluta säsongen med flaggan i topp.
– Nu är det Örebro som vi ska ta oss an och målet och motviationsfaktorn är att vinna de fyra återstående matcherna. Vi vill vinna alla för att få ett bra avslut på Allsvenskan och en bra känsla i starten på nästa år, förklarar han. 

LÄGET I LAGET

Några spelare saknades under fredagens träning på Kaknäs på grund av sjukfrånvaro och känningar, enligt Özcan Melkemichel som dock har Jesper Karlström tillgänglig igen efter avstängning.
– Vi har haft lite sjukdomar där både Andreas Isaksson och Kevin Walker varit borta i veckan men Kevin kom igång med sin första träning idag. Sedan är Jonas Olsson avstängd och Oscar Jonsson fick en smäll över armbågen under torsdagsträningen och stod över under dagen. Men det är inget som är sönder så det borde vara lugnt. I övrigt har vi Jesper Karlström tillbaka i spel efter att han var avstängt i derbyt och utöver det en fullt frisk trupp.

Missar nästa match vid gult kort: Aliou Badji, Marcus Danielson, Niklas Gunnarsson, Erik Johansson, Fredrik Ulvestad, Kevin Walker.

MOTSTÅNDARKOLLEN

Ser men till statistiken är Örebro SK en drömmotståndare för Djurgården som vunnit de sju senaste allsvenska matcherna mot närkingarna. Lägger man sedan till att DIF vunnit de sex senaste allsvenska bortamatcherna mot ÖSK dyker termen bogey team osökt upp. Men för Özcans del är de siffrorna ointressanta även om han givetvis är medveten om historiken.
– Vi har gjort bra matcher mot Örebro men det handlar inte om spelsystem eller sådana faktorer. Vi har mött många liknande lag som till exempel Sundsvall där de också bygger med ett 3-5-2 eller snarare ett 5-4-1 i försvarsspelet. Så det är svårt att sätta fingret på exakt vad det beror på men vi har varit effektiva mot Örebro. Förra matchen gjorde vi en första halvlek mot dem som vi inte var nöjda med men var riktigt bra i andra halvlek. Det är ett spelande lag och det brukar passa oss bra, säger Özcan som måste se till att det inte bjuds på någonting i kantspelet där ÖSK gärna anfaller.
– De har några nyckelspelare. Michael Omoh har spelat wingback men har en väldigt hög utgångspunkt så det måste man se upp med. Nahir Besara är väldigt duktig om han får tid med boll, bra på fasta situationer och duktig framspelare. Sedan ska man inte räkna bort Kennedy Igboanaike, han är en kille som vet hur man gör mål så honom ska vi ha koll på. De har Nordin Gerzic som styr deras uppspel och Filip Rogic har gjort en bra säsong så det finns några spelare som vi ska vara uppmärksamma på. Det lär bli en tuff match, de är ett bra lag men det är vi också och båda ligger i mitten. Det handlar om att avsluta säsongen så bra som möjligt för båda lagen och vi ska gå in och göra det på bästa sätt på söndag.

28 oktober, söndag 15:00Behrn Arena

Örebro SKDjurgården
1-1 (0-1)

  • MålskyttarSjälvmål 44'Nordin Gerzic 53'
  • Domare Johan Hamlin
  • Publik 5795 (Behrn Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat