Företag

Tilde Lindwall inför Eskilstuna

  • Damer
  • 28 sep 2018

Tilde Lindwall är 17 år och går andra året på gymnasiet. Hon har spelat fotboll i Djurgården i hela sitt liv och gör i år sin första säsong i A-laget. Säsongen har varit en succé för Tilde som fått ett riktigt genombrott och spelat 16 av 18 matcher i serien.

Ja det skulle man väl kunna säga, när jag kom till damlaget inför den här säsongen så hade jag inte tänkt att jag skulle få så här mycket speltid. Men det är väl ett kvitto på att man gjort någonting bra så det är bara jätteroligt, säger Tilde.

Vad är det som gjort att du tagit så stora steg i år?
– Varje dag vill jag försöka ta steg i min fotbollsutveckling, men jag tror att i takt med att jag fått mycket damallsvenska erfarenheter både på träningar och i matcher så har det väl det varit den största bidragande orsaken för mig att ta steget. Jag har också förstått hur viktigt det är med vila, mat och sömn för att kunna prestera och hålla sig ifrån skador och sjukdomar.

Vad är det då du utvecklat under säsongen?
– Jag har nog tagit många steg för att få spela kontinuerligt i Damallsvenskan och de viktigaste stegen för mig har varit att jobba med fysiken. Allt går snabbare och det krävs att man orkar göra allting med mer fart och kvalitet under en längre period än vad jag tidigare varit van med.

Hur är du som fotbollsspelare och vad har du för mål med fotbollen?
– Som fotbollsspelare är jag kvick, teknisk, har bra spelförståelse och gillar att utmana motståndarna för att skapa målchanser. Mitt närmaste mål inom fotbollen är att få vara med i startelvan i damlaget men även att få bli uttagen till landslagssamlingar. Sen har jag även mål som att bli bättre och bättre för varje dag som går och på så sätt kunna märka en positiv utveckling på planen.

En säsong med många skador, men nu har ni både fått tillbaka spelare och fått in en del nyförvärv. Hur ser du på säsongen?
– Vårsäsongen var lite knagglig, mycket skador och vi fick slita hårt för att få med oss åtminstone en poäng från matcherna. Nu när höstsäsongen är i full gång så känns det betydligt bättre. Spelare har kommit tillbaka och vissa är snart tillbaka samt att vi har haft stor nytta av våra nyförvärv. Vi har en bra känsla i gruppen och hoppas på att ta fler poäng i de resterande matcherna.

Fyra matcher kvar på säsongen, vad har du och laget för mål?
– Lagets mål är att spela så bra fotboll som möjligt och kunna vara nöjda med vår insats efter varje match. Mitt mål är att få så mycket speltid som möjligt samt göra det så bra det bara går.

Efter tre raka hemmamatcher är det dags för bortamatch mot Eskilstuna, hur går tankarna?
– Det ska bli kul med en bortamatch nu men det har varit kul att få spela mycket på hemmaplan nu på sistone. Det kommer bli en jämn och bra match, men om vi spelar på den nivå som vi visat de senaste matcherna så är tror jag att vi kan få med oss tre poäng. Djurgården möter Eskilstuna klockan 17.00 söndagen den 30 september på Tunavallen

30 september, söndag 00:00Tunavallen

Eskilstuna United DFFDjurgården
3-1 (1-0)

  • MålskyttarMimmi Larsson 13'Mimmi Larsson 13'Mimmi Larsson 51'Julia Tunturi 53'
  • Domare Sara Persson
  • Publik 823 (Tunavallen)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat