Företag

Engelbrektsskolan startade upp på Kaknäs

  • Ungdom
  • Akademi
  • 21 aug 2019

Sedan 14 år tillbaka samarbetar Djurgården Fotboll med Engelbrektsskolan. Under onsdagen var det terminsuppstart ute på ett soligt Kaknäs.

Runt 120 elever och lärare åkte strax innan lunchtid på onsdagen till Djurgården Fotbolls träningsanläggning på Kaknäs för en efterlängtad avspark för nya terminen. Direkt efter A-lagets träningspass fick skolan tillträde till planerna.
– För eleverna är det en höjdpunkt att få komma ut till träningsanläggningen och se hur ett allsvenskt topplag tränar, säger Ola Danhard, verksamhetschef i Djurgården Fotboll.
– Att få träna på samma ställe är en jättestor grej för eleverna, tillägger han. 

Sedan höstterminen 2005 har Engelbrektsskolan erbjudit elever att välja fotbollsprofil för årskurs 7 och från och med 2007 från årskurs 4. Eleverna får i samarbete med DIF ungdom praktisk fotbollsutbildning, men även en teoretisk del som innehåller delarna ”Kost” och ”Fotbollsteori i skolan”.

Barn i rörelse

Två gånger i veckan, under skoltid, får eleverna möjlighet att spela fotboll och lära sig mer teoretiskt för att bli bättre fotbollsspelare. Eleverna på mellanstadiet tränar på skolan och eleverna på högstadiet tränar på Hjorthagens IP. Djurgården är ansvariga för tillsättandet av instruktörer och att fotbollsutbildningen håller en hög nivå både praktiskt och teoretiskt.
– För skolan har det betytt mycket för deras varumärke eftersom Djurgården har mycket positivt omkring sig, menar Ola Danhard.
– För oss är det viktigt att våra spelare kan träna på dagtid, få ytterligare träning, och att vi håller barn i rörelse, avslutar han.

Senaste nyheter

Relaterat