Företag

Inför Vittsjö - Djurgården

  • Damer
  • A-lag
  • 25 okt 2019

På lördag avgörs det. DIF beger sig till Vittsjö IP i streckdramats sista akt på jakt efter en seger som sannolikt räcker för att säkra kontraktet.


Vittsjö GIK - Djurgården
Lördag 26 oktober 15.30, Vittsjö IP
Truppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:

Sheila van den Bulk - knäskada
Kim Sundlöv - knäskada
Gudbjörg Gunnarsdottir - gravid

Pierre Fondin om truppläget:
– Vi hade en riktigt bra träning i onsdags med fullt ös. Det är många som är sugna fast man vet att det ibland kan vara trötta ben i höstmörkret när man kommit så här långt in i säsongen. Men det ser riktigt taggat ut så det är jäkligt roligt och man märker att lite mer självförtroende har smugit sig in i truppen efter segern mot Kungsbacka och upphämtningen mot Piteå. Det är skönt att ha i ryggen inför sista matchen, säger Pierre som tycker att skadeläget är under god kontroll i truppen.
– Vi har haft lite skavanker, som det kan bli i slutet på säsongen, men det känns som att det är hanterbart och att vi mönstrar ett starkt lag på lördag.

Spaningar 

  • Sista omgången och kvaldramat avgörs. Seger räcker sannolikt med tanke på Djurgårdens bättre målskillnad men ett kryss kan också räcka långt eftersom Limhamn möter Kopparbergs/Göteborg.
  • Mia Jalkerud har hittat formen och målen trillar in i jämn takt. Fortsättning mot Vittsjö?
  • Fyra av sex poäng på de två senaste och gott självförtroende i laget. Bra premisser inför avgörandet.

Tränarkollen

Pierre Fondin om läget inför matchen:
– Det enda målet är ju att se till att vi är före Limhamn Bunkeflo när slutsignalen går. I och med krysset senast och förlusten för LB så har vi allt i egna händer. Det har vi inte haft i den senaste omgångarna och det känns skönt att vi kan styra utgången av det här. Så vi ska göra allt vi kan för att vinna den här matchen och hänga kvar i Damallsvenskan 2020, berättar Pierre som inte kommer att snegla alltför mycket på resultatet i Limhamns match som går samtidigt.
– Vi kommer att ha koll på hur det går i deras match men vi måste fokusera på vår match. Om vi ser till att vinna matchen så är det ju klart och då ska det väldigt mycket till för att Limhamn ska vinna med 7-8 bollar mot Göteborg. Det tror jag inte att de gör så om vi sköter vårt så ska vi lösa det.

Om Vittsjö GIK

  • På tredjeplats i tabellen för närvarande med 38 poäng.
  • Har en vass anfallare i Michelle De Jong med nio gjorda mål i serien.
  • Seriens starkaste defensiv med endast 13 insläppta mål.

Pierre Fondin om Vittsjö: 
– Ett lag som jobbar otroligt hårt. De gör egentligen inga supergrejer men det handlar mer om ett starkt kollektiv och som släppt in 13 mål på 21 matcher. Det vittnar om ett väldigt bra försvarsspel och nu slåss de för en tredjeplats som de gärna vill ha. De har gjort ett otroligt starkt år där de ligger på medaljplats. Så de kommer säkert att satsa för att vinna den här matchen och det lär bli två lag som går för seger. 

26 oktober, lördag 15:30Vittsjö IP

Vittsjö GIKDjurgården
2-0 (0-0)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat