Företag

Kim Bergstrand summerar lägret

  • Herrar
  • 6 feb 2019

I tisdags reste Djurgården hem från träningslägret i Maspalomas med gott om positiva intryck i bagaget.

Efter en dryg veckas vistelse på Kanarieöarna har tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf till stora delar hunnit svetsa ihop sitt lag. Allt detta under premisser som varit riktigt bra, enligt Kim som summerar lägret:
– Det mesta har varit alldeles utmärkt: en bra plan, god mat och fint väder. Så det har inte funnits mycket att klaga på. Vi har dessutom klarat oss undan nya skador också vilket känns jättebra.

Att foga ihop spelartruppen på klassiskt teambuildingmanér har varit ett av prioområdena.
– Det känns som att vi har fått komma ihop både spelare och ledare. Så jag tror att vi är ett bättre lag nu än vi kom hit när det gäller den biten, säger Kim som tycker att han ser tydliga framsteg även beträffande det rent fotbollsmässiga.
– Efter utvärderingen av matchen mot Kristiansund har vi börjat få en samsyn saker och ting. I vissa delar ser vi att vi är kollektiva, som till exempel i försvarsspelet där det ser riktigt bra ut redan nu, och sedan ska vi bli bättre offensivt.

Analysarbetet görs kollektivt där matchen skickas ut till alla spelare så att de kan titta igenom den.
– Det är någonting vi alltid gör. Oavsett hur mycket man har spelat själv ska man ha en klar bild av vad som hänt under matchen. Då kan man diskutera utifrån det och alla lär sig något nytt varje dag.

Nästa test stundar på lördag då Djurgården tar sig an Lilleström på Tele2 Arena under DIF-dagen Vinter.
– Vi har inte riktigt kommit dit än med planeringen, men det är ju ett steg till med annorlunda underlag och inramning. Så det blir ett snäpp upp och ett bra genrep inför tävlingsmatcherna som kommer inom tio dagar, säger Kim som även har en väntande U21-match mot Syrianska på söndag för att matcha spelare vid behov.
– Vi får se hur truppen mår så blir matchandet därefter. Vi har ju några som har varit på rehab och sedan får vi se hur mycket Lilleström-matchen tar. Men vi hoppas att så många som möjligt av de som inte startar i A-lagsmatchen kan vara med och bidra där.

Senaste nyheter

Relaterat