Företag

Nichole Persson lånas ut till BP

  • Damer
  • 1 apr 2019

DIF Dams målvaktslöfte spelar i Elitettan under våren.

Efter en viss skadeproblematik på målvaktssidan börjar läget stabilsera sig för Djurgården där Gudbjörg Gunnarsdottir nu åter är i spel. Samtidigt har Jennifer Pelley stått för fina insatser så för att försäkra sig om frekvent matchande för målvaktstrion kommer Nichole Persson att lånas ut till BP.
– Vi lånar ut Nichole till Brommapojkarna under vårsäsongen, klubben där hon stod förra året. I och med att ”Gugga” (Gudbjörgsdottir) har blivit frisk lite snabbare än vad vi hade hoppats på har vi en konkurrenssituation där Jennifer Pelley gjort det väldigt bra och där vi vet att Gugga är en väldigt bra målvakt. Så vi känner att Nichole får den bästa matchningen i Elitettan under våren. Det blir en bra lösning för alla parter, säger Joel och tillägger:
– Nichole har haft en bra start hos oss och kommer att vara med oss i individuella träningar. Så vi kommer att ha en bra dialog framöver, men det viktigaste för henne och för oss var att hon skulle få bra matchning. Det är bra för hennes utveckling på sikt och målsättningen är att hon ska tillbaka till oss.

Någon så kallad dubbel spelbarhet handlar det dock inte om, enligt Joel.
– Nichole är ett år för gammal för det så hon kommer enbart att spela i BP under våren. Men vi har som sagt två bra målvakter tillgängliga så vi känner oss trygga med det vi har och kan garantera speltid för alla målvakter.

Senaste nyheter

Relaterat