Företag

Petronella Ekroth: "Det känns jättekul att vara tillbaka!"

  • Damer
  • A-lag
  • 10 juli 2019

Petronella Ekroth återvänder till Djurgården efter ett år i italienska Juventus FC.

Djurgårdens damlag förstärker truppen med en nygammal bekanting i form av Petronella Ekroth! Petronella kommer tillbaka till Djurgården efter ett år i Juventus, efter att dessförinnan gjort tre säsonger i blårandigt. 
– Det är jätteroligt att hon vill komma tillbaka till oss! Förhoppningsvis är det ett tecken på att hon trivdes här och nu har hon alla möjligheter att utvecklas mer, säger Joel Riddez om nyförvärvet.

En värvning mitt i säsongen alltså, men Joel hoppas och tror att hon kommer att komma in i gruppen och spelet snabbt med tanke på hennes tidigare sejour i Djurgården. I morgon, torsdag, åker hon med laget till träningslägret på Gotland.
– Petronella är en bra värvning för oss på flera sätt. Hon är ambitiös, kan miljön, och har fått mer erfarenhet nu genom proffslivet, säger Joel.

Den 29-årige försvararen kan spela på flera positioner i backlinjen och har även tagit plats som balansspelare i Juventus, även om hon själv föredrar positionen som mittback.
– Hon är i grunden mittback men spelade högerback mycket hos oss förra gången hon var här. I Juventus har hon spelat mycket i en balansroll på mittfältet, så det är en användbar spelare på flera positioner. Vi får se hur vi formerar laget framöver, kommenterar Joel Riddez.

Petronella själv är glad över att vara tillbaka i Djurgården efter ett sportsligt framgångsrikt – men socialt tufft – år i Italien och Juventus. Hör henne berätta om tiden i Italien som bland annat inkluderade två vunna titlar, om att komma hem till Djurgården, och suget efter att komma igång med träningen igen!Varmt välkommen tillbaka, Petronella!

Djurgårdens damlag spelar sin första match efter uppehållet på bortaplan mot Limhamn-Bunkeflo den 20 juli. Första hemmamatchen spelas den 28 juli på Tele2 Arena mot Eskilstuna United. Den matchen spelas efter herrarnas match mot BK Häcken på samma arena. Läs mer om Dubbel-DIF och köp biljett här!

Senaste nyheter

Relaterat