Företag

Simone Edefall klar för DIF

  • Damer
  • A-lag
  • 23 dec 2019

Sandvikens snabba och målfarliga striker spelar för Djurgården under 2020.

Med en dag kvar till julafton levererar sportchef Jean Balawo en mycket intressant offensiv julklapp. 26-åriga anfallaren Simone Edefall har skrivit på för spel med Djurgården under den kommande säsongen – en forward med utpräglat målsinne som stänkte in 32 mål på 20 matcher förra året för Sandviken i Divison 1 Norra Svealand.

Nu tar Simone steget upp till OBOS Damallsvenskan och hon ser fram emot att komma igång.
– Det känns väldigt roligt att få spela för Djurgården, spännande men också lite nervöst. Jag har inte varit i Stockholm speciellt ofta tidigare så det blir mycket som är nytt, både fotbollsmässigt och privat, berättar Simone som känner sig redo för en ny utmaning i karriären.
– Det känns som ett stort steg men absolut inte omöjligt. Jag tror att jag kommer att utvecklas och tillsammans med andra duktiga spelare i laget blir man en bättre spelare själv.

Att just målsinnet är en av hennes spetsegenskaper är tydligt och det går ofta snabbt på väg fram till avslut.
– Jag har ju gjort en del mål i många år och jag har bra fart. Jag utnyttjar ofta min snabbhet i djupled, förklarar Simone när hon blir ombedd att beskriva sina styrkor.

Rötterna är norrländska och fotbollskarriären tog sin början i Bik SK där hon 2013 gjorde sin första säsong i division 1.
– Jag är från norröver, född i Kerändöjärvi och har bott väldigt länge i Kramfors. Det är även där jag har spelat mest fotboll så jag har hållit mig till den norra delen av serien och som högst division 1. Sedan tackade jag ja till Sandviken förra säsongen och flyttade till Gästrikland. Det gick väldigt bra för mig där men spelade också med ett bra lag och fick mycket bra bollar att jobba med.

Men nu är det blårandigt spel som gäller och förväntningar på året andas optimistisk realism.
– När man summerar säsongen vill man ju känna sig nöjd och då tänker jag både på prestationen för laget och egen del. Det är alltid roligt att komma bättre än föregående år så vi får se till att vinna fler matcher i år och förhoppningsvis sprutar jag in några mål också, konstaterar Simone.

För sportchef Jean Balawo finns nu ytterligare en vass och snabb anfallare på plats och han gör ingen hemlighet om att han har goda förhoppningar kring Simone, dock kombinerat med en rejäl dos tålamod för acklimatisering till spel i högsta serien.
– När man scannar av fotbolls-Sverige efter bra fotbollspelare så behöver man ha ett holistiskt perspektiv på det hela. Fotboll för mig handlar om att vinna matcher. I Simone får vi In en spelare som inte bara har bevisat att hon kan vinna matcher i sin miljö då hon har skapat fullständigt kaos i division1 med 32 mål och 12 assist på 20 matcher, det säger att hon vet vart målet finns. Hon kan även vara den snabbaste spelaren jag sett på damnivå. Simone kommer att behöva lite tid att anpassa sig till hur Djurgården vill spela fotboll men när det sitter så kommer det att bli riktigt roligt, förklarar Jean.

Senaste nyheter

Relaterat