Företag

Ungdomssvepet vecka 46

  • Ungdom
  • U16
  • Ungdom
  • U17
  • Ungdom
  • U19
  • 11 nov 2019

Preparerandet inför 2020 är i full gång i de blårandiga akademi- och ungdomslagen.

Tävlingssäsongen har avslutats inom akademilagen men redan nu är det full aktivitet med förberedelser inför nästa år, enligt akademichef Christian Gentile.
– Vi hade en snabb paus mellan säsongerna innan det var dags att köra igång igen. PA 19 är kvalificerade för ligacupen i vår medan PA 16 och PA17 behöver kvala in till sin serie och påbörjade det kvalspelet i helgen. Både de här lagen har nya konstellationer där de ska spela ihop sig och har även fått nya tränare. Men de klarade sina uppgifter på ett bra sätt: PA 16 vann mot Gefle på bortaplan med 3-0 och PA 17 vann med 4-1 mot Älvsjö, berättar Christian som har haft mycket administration att hantera på sistone.
– I övrigt pågår arbetet med trupperna och de är väldigt många spelare som vill till Djurgården, vilket är kul. Det är även spelare som blir inbjudna av oss bland de som är 15 år och äldre. Alla lag kommer igång den här veckan så det är jättekul att komma in i JB-hallen igen med perfekta förutsättningar.

Som kan noteras tidigare i texten - och på lagens respektive webbplatser - har akademilagen nu nya namn. En nödvändig förändring som genomförs för att ligga steget före, enligt Christian.
– Vi vill dels vara tydliga med om det är pojkar eller flickor därav blir det till exempel PA 19 och FA 19 för de äldsta akademilagen. Men det finns även en aspekt där de som är födda 2017 kommer att börja spela om några år och då kan det bli väldigt rörigt om man då skulle kalla det för P17. Så därför har vi valt att kalla det för PA 17 dvs Pojkakademi 17. Det gör att man inte blandar ihop det och där det rör vissa årtal måste man ha med hela årtalet så man fattar att det är det man pratar om, som till exempel 2007-1, 2007-2. Vi gör det nu men de flesta klubbar kommer troligen att behöva göra samma sak längre fram.

Senaste nyheter

Relaterat