Företag

Tack för allt Kevin Walker

  • Herrar
  • A-lag
  • 1 dec 2020

Mittfältskämpen, järnkaminen och DIF-ambassadören Kevin rör sig vidare efter sex år i den blårandiga tröjan.

Kevin Walker anlände till Djurgården med dunder och brak under 2015 när Pär Lernström presenterade honom på en välbesökt presskonferens. Sedan dess har det blivit både SM-och cupguld för Kevin samt totalt 151 tävlingsmatcher där vi fått se stenhårt maxjobb på planen kombinerat med ett antal vackra frisparksmål och assister från den känsliga högerfoten.

Ser man sedan bortom det rent sportsliga har Kevin alltid har varit ett föredöme som DIF-ambassadör och extremt lojal i sitt engagemang när det gäller att representera Djurgården på bästa sätt för supportrar, partners och i ideella sammanhang. Kort sagt killen som trots ett tight schema alltid ställer upp hundraprocentigt när laget ska göra ett sjukhusbesök eller det ska spelas in födelsedags- och bröllopshälsningar till supportrar med mera.

Nu bär det dock vidare till en ny fotbollstillvaro för Kevin som kan se tillbaka på en minnesvärd och framgångsrik resa i den blårandiga tröjan.
– Jag är otroligt stolt över de här sex åren. Jag ser tillbaka på den här tiden med fantastiska minnen och mycket glädje, där även sorgen har varit lärorik för mig. Nu lämnar jag, och några andra med mig, en förening som är i väldigt gott skick och vi ska vara väldigt stolta över det vi lämnar efter oss, berättar Kevin som hunnit uppleva väldigt mycket under sin tid i DIF.
– I dagens fotbollsklimat är det inte ofta man är i en klubb så länge och jag är otroligt stolt och tacksam över den här resan som har varit och allt jag fått uppleva i DIF-tröjan, både på och utanför planen. Samtidigt har jag fått två barn under den här perioden som växt upp i en blårandig anda så det kommer att bli en omställning för oss alla. Men nu väntar nya utmaningar och nya äventyr och jag ser fram emot framtiden med optimism, även om det så klart är vemodigt att lämna.

Sex år i Djurgården har inneburit en stor mängd höjdpunkter att välja bland för Kevin som har många intryck att sortera.
– Jag minns när jag skrev på och samtalet från Bosse, det var 2014 när jag hade utgående kontrakt i Sundsvall. Även fast det är länge sedan så känns minnena väldigt starka och det är många olika människor man lärt känna längs vägen. Det är svårt att summera alla höjdpunkter – och det har ju funnits lowpoints också – men när man ser tillbaks och har reflekterat lite så kommer man mest ihåg de bra grejerna. Hur jag har hanterat situationer som uppstått och alltid stått fast vid det jag trott på. Sedan är ju så klart SM-guldet kronjuvelen och dit hör ju även cupguldet. Alla strävade dit och det var också en milstolpe att nå ut i Europa igen när vi kom trea 2017 och hade ett väldigt bra lag.
– En av höjdpunkterna för mig personligen har varit att få spela med de lagkamraterna som jag haft och många av dem har varit på absolut toppnivå. Otroligt kul att få spela med dem och alla andra där vardagen alltid har känts som att jag har det roligaste jobbet i världen - att få vara fotbollsspelare. Det är lätt att glömma bort ibland men när jag summerar tror jag att det är den största höjdpunkten: alla människor och de jag har fått vara med varje dag.

Någon avtackning i sista matchen mot Varberg på Tele2 Arena kan ju inte genomföras i den rådande publikfria pandemitillvaron. Men Kevin har fått ta del av mycket uppskattning från Djurgårdsfamiljen på annat håll.
– Man nås ju väldigt lätt på sociala medier och den kärlek som jag har fått under den senaste veckorna har varit enorm. Jag har fått så fina meddelanden och till och med brev och jag önskar att jag kunde lyfta fram alla som har tagit sig tiden att tacka mig på det sättet. Det är ju en ynnest att få spela för en bubblande publik och passionerade supportrar och jag är otroligt tacksam för att jag har fått uppleva det här i Djurgården. Så ett stort tack till alla som varit med på resan. Det var inte helt lätt för mig i början med min bakgrund och jag var nog en ganska kontroversiell värvning. Men Bosse vet vad han gör och jag känner att jag gjort mig själv rättvisa inför uppgiften att spela i Djurgården. Det hade varit fantastiskt att få tacka av alla på plats men samtidigt har jag fräscha minnen från hur vi alla samlades förra året och firade ihop. Så jag tar med mig de känslorna, summerar Kevin.

”En ledare både på och utanför planen”

För Bosse Anderssons del blir det ett avsked från en järnkamin på mittfältet och en blårandig kulturbärare som gjort ett rejält avtryck under sin tid i föreningen.
– Kevin kom ju hit 2015 och har varit betydelsefull för Djurgårdens utveckling de senaste åren. Han har varit en ledare både på och utanför planen under de sex säsonger han har varit här och varit starkt bidragande till att vi vunnit både SM- och cupguld, vilket också var hans mål när han kom till Djurgården. Dessutom har han varit en fantastisk DIF-ambassadör där han alltid varit lojal och ställt upp hundraprocentigt när han fått olika förfrågningar om att representera Djurgården. Så Kevin förtjänar all respekt och ett stort tack för hans insatser för föreningen, summerar Bosse

Senaste nyheter

Relaterat