Företag

”Vi ska vara väl förberedda när allt kickar igång igen”

  • Herrar
  • A-lag
  • 7 apr 2020

Kevin Walker och laget gnuggar på för fullt ute på Kaknäs under försäsong 2.0 med maximal social distans och humöret intakt.

Stora delar av omvärlden har satts på paus under dessa tuffa coronatider men ute på Kaknäs rullar ändå verksamheten på för fullt, dock under lite andra premisser än vanligt. 
– Vi har det helt okej. Vi tränar på och borrar ner huvudena när vi är på plats. Det har varit en del tester i början av den här veckan för att se var vi ligger konditionsmässigt och humöret är bra hos grabbarna. Som det är nu försöker vi att minimera socialiseringen i omklädningsrum och andra ställen så vissa åker hem direkt efter träningen medan andra duschar och tar med matlådor hem. Vi försöker köra så lite kontakt som det går, berättar Kevin som dock betonar att det smäller i duellerna på planen.
– Fotboll är ju en fysisk sport och när vi spelar är det ju närkamper som vanligt. Men alla är friska och krya hittills och de spelare och ledare som har haft minsta symtom har stannat hemma. Det gäller att alla är noggranna och det har funkat bra så här långt. 

Hur lång denna andra försäsong blir är ju lite oklart med en preliminär allsvensk start i juni. Men oavsett detta är det bara att köra på med hård träning och hålla huvudet högt, enligt Kevin.
– Det blir ju lite spekulation för oss hur det blir men allt vi kan göra är ju att sköta vårt jobb och se till att vi är så väl förberedda som det går när allting kickar igång igen. Det finns en morgondag och det är svårt att veta när den blir men vi får göra precis som alla andra – förhålla oss till våra myndigheter. Fotboll ska ju inte vara något som utsätter folk för fara och risk. Allt måste ju vara säkerställt innan vi kickar igång igen med publik för att kunna underhålla igen. 
– Jag känner ju själv tomheten när sporten är borta och förstår hur betydelsefull den är för samhället. Man saknar ju all form av sport, som till exempel att få sitta nu på våren och kolla lite på skidor på tv om man har en ledig söndag. Jag tror att det är viktigt att idrotten kommer igång för det är något som vi mår bra av att ha i våra liv. Så jag ser verkligen fram emot den dag när vi alla kan återgå till vardagen och fotbollen kan sätta igång igen.

Tills dess finns det skisser på en regional träningsserie under våren men än så länge är ingenting satt.
– I grunden vill vi ju spela matcher och sedan är frågan om det går och hur man i så fall gör det. Det blir en fråga mellan klubbar och förbund och säger Djurgården som förening att vi kan spela så följer vi ju den rekommendationen. Men för mig personligen är det svårt att ha en åsikt om hur man ska förhålla sig till träningsmatcher och tävlingsmatcher. Det är en komplicerad fråga i nuläget som främst handlar om att säkerställa att ingen smitta sprids där de som är experter på det området får uttala sig.

Likt övriga medborgare är det hemmakarantän som gäller för Kevin efter träning.
– Ja, så lite kontakt som möjligt. När man är ute åker handskarna på och barnen är hemma från förskolan. Det är konstiga tider men det är viktigt att minimera spridningen för de äldres skull. Till exempel mina föräldrar är båda två runt 60 och det handlar ju om att visa respekt för samhället i stort. 

Men mycket tid hemma innebär även tillfälle för mer musik och låtskrivande.
– Det har jobbats en hel del på det även om vi har barnen hemma och vi båda pluggar. Jag försöker hitta så mycket tid som det går åt musiken där jag släppt en ny låt och har några till på gång. Jag kör dessutom en distanskurs i musikproduktion för att få mer verktyg i lådan. Så det finns toppar och dalar även i dessa tider, avrundar Kevin.

Senaste nyheter

Relaterat