Företag

Tack för den här tiden Jonathan Ring

  • Herrar
  • A-lag
  • 30 nov 2020

Med två titlar i bagaget rör sig nu den snabbfotade mittfältaren vidare till en ny fotbollstillvaro.

Jonathan Ring kom till Djurgården inför säsongen 2018 och efter en inledande säsong med fyra mål och fyra assist skulle de kvicka fötterna med de snabba, oväntade dribblingarna fira stora triumfer för ”Ringen” under 2019. Då stod han för sju mål och lika många assister i DIF-tröjan och var en viktig bidragande faktor till att SM-guldet bärgades.

Årets säsong har dock varit tuffare för Jonathan Ring som inte riktigt hittat tillbaka till formen och poängskörden från fjolåret. I och med att kontraktet löper ut väntar istället en ny fotbollstillvaro för Jonathan som lämnar DIF och rör sig vidare efter söndagens match.
– Jag kom hit för att vinna någonting och visa att jag kan prestera i en storklubb. Båda delarna har jag gjort nu och det är jag nöjd med. Sedan vill jag tacka alla spelare som jag spelat med och alla som har jobbat i och runt föreningen, alla på kansliet som kanske inte syns så mycket men gör ett grymt jobb och ett tack till Bosse (Andersson) och Henke (Berggren). Jag vill även tacka de supportrar som har stöttat mig i både med- och motgång. Jag har trivts väldigt bra i föreningen och det blir kul att testa någonting nytt nu, summerar Jonathan.

För sportchef Bosse Anderssons del tackar han av en spelare som genom sina poäng på planen varit med och spelat hem två titlar till föreningen under sin period i Djurgården.
– Jonathan har varit en fantastisk viktig spelare för oss. Dels under 2018 när vi vann cupen och han var näst poängbäst i laget och dels med sju mål och lika många assist förra året vilket var starkt bidragande till att vi vann SM-guld 2019. Det är bara att lyfta på hatten och tacka Jonathan för fantastiska år i Djurgården, en otroligt härlig kille och lagkamrat både på och utanför planen. Vi önskar Jonathan ett stort lycka till i framtiden, säger Bosse.

Senaste nyheter

Relaterat