Företag

Jonathan Ring på väg tillbaka

  • Herrar
  • A-lag
  • 27 feb 2020

”Jag hoppas att jag kan kliva på lite mer på lördag”, säger Jonathan som kommer allt närmare full träning efter skadan mot Brann.

Det var säkerligen många í publiken som kände en påtaglig oro när Jonathan Ring tvingades kliva av skadad med halvtimmen spelad i träningsmatchen mot Brann den 15 februari. Men efter undersökningen av knäet kunde de värsta farhågorna avskrivas och under torsdagens träning på Tele2 Arena såg ”Ringen” alert ut när han tränade med fysteamet. Passet avlutades dessutom med skottövningar som såg ut att genomföras utan problem.
– Det kändes ganska bra. Vi har stegrat träningen hela tiden och idag så körde jag lite inlägg och avslut och det funkade bra. Jag tycker inte att det smärtade någonting, berättar Jonathan som kände en del oro vid skadetillfället i och med att det var knäet som gjorde ont.
– Jag hoppade över en glidtackling och hamnade snett med sträckt ben. Det drog i knäet men som tur var så blev det bara en överansträngning eller något liknande. Så det var positivt.

Finns det en chans att du kan vara redo för match på måndag?
– Vi får se hur det blir. Jag hoppas att jag kan kliva på lite mer på lördag och försöka vara med laget i träning så mycket som möjligt. Sedan får vi se hur det känns efter det.

Antar att ni inte haft genomgång än men hur ser du på Sandviken som lag i nuläget?
– Jag har ingen riktig koll på dem än men det är en match som vi bara ska vinna. 

Hur ser du på lagets form under de senaste matcherna? 
– Vi har inte gjort några jättebra prestationer och blandat mycket. Det är lite för mycket saker som inte varit tillräckligt bra så vi måste hitta tillbaka till grunderna igen. Sätta vårt försvarsspel först och främst och sedan bygga vidare därifrån, summerar Jonathan.

2 mars, måndag 19:00Göransson Arena

Sandvikens IFDjurgården
2-2 (0-2)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat