Företag

Jesper Karlström blir ny lagkapten

  • Herrar
  • A-lag
  • 1 mars 2020

”En stor ära och jag känner mig redo”, säger ”Karlis” om utnämningen.

Efter att Marcus Danielson lämnat för Dalian FC har det blivit dags att utse en ny lagkapten i Djurgården. Ett ärofullt och viktigt uppdrag och nu har Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf gjort sitt val.

Jesper Karlström blir den som får förtroendet. En ledare, järnkamin och vinnarskalle som har varit i föreningen sedan 2015 och vars starka pådrivaregenskaper var en viktig del i bärgandet av guldet 2019.
– Det känns stort, först och främst. En stor ära att få frågan och jag känner mig redo, berättar Jesper som fick förfrågan om han ville bli kapten under lördagen.
– Det var inga konstigheter. Tränarna tog in mig innan träningen och frågade om jag ville bli kapten. Sedan pratade vi lite snabbt om vad som förväntas men det var inga större grejer. Jag ska försöka att vara mig själv så mycket som möjligt, även om det är några saker man måste justera och det blir nog lite mer åtagande runt omkring där jag får ta mer ansvar. Men det var inget långt snack vi hade utan det handlade mest om att tränarna hade förtroende för mig.

Vad kännetecknar en bra lagkapten?
– Man får göra det till sin egen roll. ”Mackan” var ju på sitt sätt och jag har haft Jonas Olsson, Kevin Walker och Emil Bergström plus Pontus Segerström när jag spelade i BP. Alla de har ju varit på olika sätt med sina styrkor. Men överlag måste man tänka så mycket på laget som möjligt och kanske tänka lite större än att bara se till sig själv. Se vad som behövs, lyssna på alla och kunna vara lagets röst. Jag och Mackan är väl lite olika på så sätt att jag kanske hörs lite mer ibland. Det är naturligt för mig så det är bara att fortsätta med det. 
– Men nu i början handlar det inte om att förändra så mycket utan ta det lite som det kommer. Jag kände redan förra året att jag var en i laget som tog lite mer ansvar. Så jag känner mig redo för att spinna vidare på det, summerar "Karlis" som drar på sig bindeln omgående i måndagens cupmatch mot Sandviken.

Se hela intervjun med Jesper i spelaren ovan.

2 mars, måndag 19:00Göransson Arena

Sandvikens IFDjurgården
2-2 (0-2)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat