Företag

Ungdomssvepet vecka 9

  • Ungdom
  • U16
  • Ungdom
  • U17
  • Ungdom
  • U19
  • Ungdom
  • F19
  • 24 feb 2020

Segrar för DIF PA19 och PA17 i helgen medan FA19 var spellediga. Här hittar du sammanfattningar av matcherna samt övrigt nytt på ungdomsfronten.


Ligacupen: IFK Luleå - DIF PA19 0-3 (0-0). 

Målskyttar: Mattias Mitku 2, Leo Malmgren Mofalk 1. 

Tränare Johan Palm om matchen:
– Siffrorna borde kanske ha varit lite större sett till vår prestation överlag, men för att åstadkomma det hade vi behövt förvalta flera av våra goda målchanser på ett bättre sätt. Men, återigen möter vi ett motstånd som försvarar på sin egna planhalva och arbetar väldigt hårt för för att krympa såväl spelyta 2 som 3. Det krävs ett stort tålamod hos våra spelare för att lyckas, vilket de gör till slut och det är fullt godkänt. Luleå skapar inte en enda målchans på hela matchen, varken från deras egna speluppbyggnad eller från omställningar, vilket tyder på att våra spelare tog matchen på största allvar i alla skeden. 
– På torsdag behöver vi ta tre poäng mot Hammarby för att knipa förstaplatsen i gruppen vilket ger oss en plats i en av semifinalerna. Det kommer bli en väldigt tuff men utvecklande match så här tidigt på säsongen och vi ser fram emot den. Men innan dess åker tio spelare med till Örebro för att spela med DIF U21 på tisdag. 

Ligacupen: DIF PA17 - Boden 3-1 (2-0)

Målskyttar DIF: Javid Azim, Jonathan Karlsson, Mateo Fernandois Wallin

Tränare Joel Riddez om matchen:
– Vi slår Boden med 3-1 trots en tidig utvisning i andra halvlek. En spelmässigt väldigt bra prestation där vi ändå borde gjort fler mål på alla chanser.

DIF FA19 spelade inte i helgen
 

Pojakademichef Christian Gentile summerar veckan:

– Tre ligacupmatcher spelades i helgen. PA19 vinner uppe i Luleå, en sportslig utmaning på flera sätt med en lång flygresa och en logistik som många är ovana vid, men en utmaning som vi också ska klara av. Vi sköter ändå uppgiften bra och vinner med tydliga 3-0.
– PA17 tar sig an Boden här hemma i Stockholm under söndagen. Boden gör en fin match mot BP (1-1) under lördagen och det hjälper oss i tabellen. Vi vinner vår match mot Boden med 3-1 trots en man utvisad under i stort sett en hel halvlek. Så det var bra gjort.
– PA16 åker till Västerås och gör en bra första halvlek. Men då måste man också kliva iväg lite resultatmässigt för sedan följer en till halvlek där det löste sig för VSK precis på slutet. Så vi förlorar tyvärr matchen men det ger oss en nyttig erfarenhet i hur vi ska hantera att kunna spela av matcherna och hålla en ledning. 

Queens Park Rangers på besök
– Vi hade besök av Queens Park Rangers i veckan och det var kul att olika media uppmärksammade det. QPR gjorde en heldag med allt ifrån att se en ungdomsträning på morgonen till A-lagsträning därefter och höll sedan en föreläsning för våra akademitränare och genomförde även delar av en träning för att visa några exempel på hur de arbetar. En välfylld dag och en fin kontakt för vår akademi och ungdomsfotboll att ha framöver.

Sportlov på Hjorthagen
– Vi har clinics och fotbollsskola med närmare 100 barn på plats här på Hjorthagens IP under den här veckan. Det är jättekul att vi har välbesökta camper och fotbollsskolor för att få barn i rörelse 

Stort intresse för Engelbrektsskolan
– Förra veckan hade vi färdighetsmätning för Engelbrektsskolan där vi hade ett väldigt högt deltagarantal på 135 elever som sökte till årskurs 7. Vi är väldigt tacksamma över samarbetet vi har med Engelbrektsskolan och känner oss välsynkade med dem. Vi får en erfarenhet och kraft i det här som gör att vi kan hantera ett så stort antal sökande där det förra året var strax under 100 sökande och året innan runt 80. Så av de 135 som sökt kommer vi att välkomna cirka 30 elever.
 

Flickakademichef Jean Balawo summerar veckan:

– Det är bara FA2008 som har varit aktiva, resten av lagen är på sportlov. De hade en heldag med match mot Kallhäll, föräldramöte, teori och mat. Så det var en bra dag och övriga lag var som sagt lediga.

 

Senaste nyheter

Relaterat