Företag

Gudrun Arnardottir till FC Rosengård

  • Damer
  • A-lag
  • 22 juli 2021

Den isländska försvararen tackar för sig och rör sig vidare mot nya utmaningar.

Gudrun Arnardottir kom till Djurgården från isländska Breidablick under 2018 och har hunnit med över 50 tävlingsmatcher i den blårandiga tröjan sedan dess. Hon har varit en viktig kugge i DIF-defensiven under de senaste säsongerna men nu väntar nya äventyr för Gudrun som fortsätter karriären söderöver med spel i FC Rosengård.
– Jag har spelat i Djurgården i två och ett halvt år och är väldigt tacksam för min tid här, jag har lärt mig mycket i Djurgården av alla de duktiga människor som finns i föreningen. Nu väntar en ny utmaning för mig vilket förhoppningsvis får mig att utvecklas som spelare, samtidigt som det så klart känns tufft att lämna laget nu när vi kommit igång igen efter en tung inledning av serien. Men det har ju sett stabilt ut i de senaste matcherna och jag är övertygad om att Djurgården kommer att fortsätta att klättra i tabellen framöver efter OS-uppehållet, berättar Gudrun som intygar att hon kommer att sakna sina lagkamrater.
– När du är i ett lag så får man ofta många vänner där, så den biten känns självklart lite vemodig. Men jag kommer att fortsätta hålla kontakten och vill dessutom passa på att tacka alla i och runtomkring Djurgården för min fina tid här.

För sportchef Jean Balawo innebär försäljningen att en lucka uppstår i backuppsättningen samtidigt som han passar på att ge ett stort tack till Gudrun för tiden i DIF.
–Det är givetvis tråkigt för oss att behöva säga hejdå till en sådan fin person och fotbollsspelare, givet det hon har bidragit med under sina år här hos oss med strax över 50 matcher i den blårandiga tröjan. Därför vill vi önska henne ett stort lycka till i hennes kommande utmaning, summerar Jean.

Djurgården Fotboll tackar Gudrun för hennes insatser för föreningen och önskar lycka till i den fortsatta karriären.

Senaste nyheter

Relaterat