Företag

Inför Djurgården - Indien

 • Damer
 • A-lag
 • 22 okt 2021

Spännande internationellt motstånd väntar för DIF när det indiska damlandslaget gästar Stadion för match på lördag.

DJURGÅRDEN - INDIEN 

Lördag 23 oktober 15.00, Stockholms Stadion. Köp biljett här.

Truppstatus

– Elvira Björklund, Julia Walentowicz samt Nellie Lilja är ju iväg med svenska U18- och U23-landslaget medan Linda Motlhalo, Daniela Zamora och Portia Boakye är iväg med sina respektive landslag. I övrigt är Louise Hvarfner och Hanna Stokki borta på grund av skador och vi har ett frågetecken på Kamilla Karlsen där vi får se om hon är tillgänglig för spel på lördag, hon missade ju matchen mot Kristianstad förra helgen på grund av en stukning. Men vi har med oss Nea Flyborg, Lousie Larsson och Nicole Ruiz Granados och även FA19-spelarna Stella Eriksson, Johanna Husbom och Agnes Hedman som har visat fin form och gjort mål i sex matcher i rad nu, med ett hattrick senast mot Älvsjö F19. Det blir kul att se Agnes i matchspel och utöver det har vi ju övriga tillgängliga i truppen.

Spaningar 

 • Svårtippad träningsmatch mot intressant internationellt motstånd, hur står sig Djurgården mot indisk landslagsfotboll?
 • Landslagsuppdrag för ett stort antal DIF-spelare öppnar upp möjligheter för unga talanger att visa framfötterna.
 • Solig väderprognos på lördag ger en skön inramning på Stadion.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Det ska bli kul att få möta ett landslag och för vår del kommer vi att fortsätta jobba med det spelsätt som vi vill använda nästa år, det handlar mycket om att få till grunderna. Sedan vill vi så klart studsa tillbaka efter matchen mot Kristianstad. Jag tycker att det ändå var mycket som fungerade men de gjorde ju tre väldigt enkla mål plus ett fantastiskt mål. Så vi måste ha färre bolltapp och mer noggrannhet i vårt spel överlag, riskminimera lite mer på egen planhalva utan att för den sakens skull gå ifrån vår spelidé, berättar Magnus som nu får möjlighet att testa unga talanger i skarpt läge.
– Det här är ett jättebra tillfälle att matcha de som har fått mindre speltid i serien, där de kan visa att de vill ta en plats i startelvan eller truppen. Sedan har vi ju spelare som till exempel Sara Olai som har fått spela på lite olika positioner och nu kan hon få spela på sin ordinarie wingback-position. Så man kan alltid få ut mycket bra saker i den här typen av matcher.


Om Indiska landslaget

 • Leds sedan augusti av Thomas Dennerby som tidgare varit förbundskapten för Sveriges och Nigerias damlandslag.
 • Satsar hårt och har siktet inställt på att kvala in till asiatiska mästerskapen, senast Indien var med var 2003.
 • Slog Kinesiska Taipei med 1-0 och Bahrain med 5-0 i de senaste landskamperna men förlorade med uddamålet mot Hammarby i onsdags.

Magnus Pålsson om Indien
– De spelade igår mot Hammarby, som är i samma situation som oss med en hel del spelare borta på landslag. Hammarby vann matchen med 3-2 i en jämn tillställning där Indien ledde i paus. Så det är ett bra lag vi möter och det är före detta svenska förbundskaptenen Thomas Dennerby som tränar dem. Nu är Indien i en uppladdningsfas inför de asiatiska mästerskapen där de samlades i augusti och kommer sedan att vara tillsammans hela vägen fram tills turneringen börjar i januari. De har tränat länge tillsammans och kör hårt med 8-9 pass i veckan, så det är ett sammansvetsat och vältränat lag vi möter.

DjurgårdenIndien
1-0 (1-0)

 • MålskyttarFanny Lång 44'
 • Publik (Stockholms Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat