Företag

ElizabethAddo

Nummer
20
Position
Mittfält
Längd
182
Nationalitet
Ghana
Säsonger i DIF
2021
Tidigare klubbar
Athleta Ladies FC, Rivers Angels FC, ZFK Spartak Subotica Ferencvaros, Kvarnsvedens IK, Western Sydney (lån), Jiangsu Suning, Apollon Ladies, North Carolina Courage.
Instagram
@amapele10
Elizabeth Addo blev klar i de sista skälvande minuterna av transferfönstret inför säsongen 2021 och det är en välmeriterad landslagsspelare som anlänt med 25 A-landskamper (10 mål) för Ghana i bagaget. Dessutom med en imponerande månsidighet som gör att hon kan användas i samtliga positioner både på mittfältet och i anfallet.

I övrigt har hon god koll på Sverige sedan sin tid i Kvarnsveden 2016-2017 och Elizabeth har höga tankar om nivån på den svenska fotbollen.
– Damallsvenskan är en av de bästa ligorna i världen och jag har lärt mig mycket om svensk fotboll under min tid här, förklarar Elizabeth som har samlat på sig mängder av rutin genom åren via ligaspel i Nigeria, Serbien, Ungern, Australien, Kina, Cypern och nu senast i North Carolina Courage i USA.
– Den erfarenheten som jag har samlat på mig betyder mycket för mig. Jag har spelat i många olika lag runt om i världen och lärt mig mycket som fotbollsspelare. Men även som människa genom att lära känna många olika kulturer, så det har varit mycket lärorikt för mig.
Elizabeth Addo