Företag

Truppförändringar i damlaget

  • Damer
  • A-lag
  • 26 nov 2021

Vi tackar Hanna Ekengren, Elizabeth Addo, Maria Hovmark och Alexandra Takounda för deras tid i Djurgården när de nu rör sig vidare till nya klubbadresser.

En säsong är avslutad och en ny väntar runt hörnet, vilket som alltid innebär förändringar i truppen. För Djurgårdens del rör sig fyra spelare vidare mot nya utmaningar i form av Maria Hovmark, Elizabeth Addo, Hanna Ekengren samt Alexandra Takounda och sportchef Jean Balawo passar på att tacka dem för deras insatser i Djurgården.
– Vi har fyra spelare som lämnar oss. Först Elizabeth Addo som kom in sent och har blivit bättre med tidens gång. Det är givetvis tråkigt att vi nu går skilda vägar men förhoppningsvis ses vi igen längre fram.
– Vi har även Alexandra Takounda - en spelare som hade behövt lite mer tid. Fast som läget ser ut nu har vi tyvärr inte den tiden. Men Alexandra har vuxit under sin tid här, från att aldrig tidigare ha varit inne på ett gym har hon börjat prestera i träning. Däremot hade hon förmodligen behövt 2-3 år till för att nå ända fram. Så i nuläget får via önska henne lycka till i karriären och kanske slår hon i Damallsvenskan längre fram.
– Det blir även skilda vägar med Hanna Ekengren. Hon är i en fas i hennes karriär där hon behöver kontinuerlig speltid och vi kan inte garantera det hos oss. Vi hoppas att Hanna hittar en klubb där hon får spela och blomma ut till sin fulla potential. Vi kommer att följa Hannas utveckling och det är inte omöjligt att vi ser henne i Djurgården igen, men just nu är det oerhört viktigt att hon får spela matcher. Jag vill, från Djurgårdens sida, tacka Hanna för de här fyra åren i föreningen, och önska henne ett stort lycka till framöver!
– Slutligen passar vi på att tacka av Maria Hovmark. Ytterligare en spelare som inte fått visa sin fulla potential i Djurgården. Men någonstans måste vi blicka framåt och vi ser att vi har andra alternativ som vi kommer att gå på istället, summerar Jean. 

Djurgården Fotboll riktar därmed ett stort tack till Hanna, Elizabeth, Alexandra och Maria för deras insatser för föreningen och önskar ett stort lycka till i den fortsatta karriären.

Senaste nyheter

Relaterat