Företag

Årets bästa med Kalle Holmberg

  • Herrar
  • A-lag
  • 28 dec 2021

DIF-anfallaren går igenom säsongens mest minnesvärda händelser och rankar bland annat årets mål.

En säsong är till ända och en ny tar vid inom kort. För Kalle Holmbergs del har han som vanligt krigat på maximalt under året och även om målskörden kanske inte blev så hög som önskat har inställningen och arbetsinsatsen  varit sedvanligt genuin, dessutom med fyra assist på kontot.

När denna artikel publiceras har Kalle lite välförtjänt jullledigtl innan träningen startar igen den 13 januari, men innan han gick på ledighet passade han på att svara på lite årets bästa-frågor med följande utfall:

Årets mål?
– Mange Eriksson gjorde det snyggt i sista matchen mot Häcken men jag skulle nog säga Emmanuel Banda mot Kalmar, långskott är alltid fint. Det målet borde nog utses till årets mål i hela Allsvenskan, men det kom i alla fall tvåa i Allsvenskans stora pris.

Årets lagprestation?
– Jag skulle nog säga Malmö hemma. Överlag en bra match där jag tycker att vi har kontroll på dem fullständigt, både bakåt och framåt, skapar mycket lägen och verkligen visar att vi kan mäta oss mot det lag som blev mästare till slut. Det vara bara publiken som saknades.

Årets prestation för egen del?
– Svårt att välja en hel match men jag är väldigt nöjd med mitt mål mot Hammarby. Det var en bra omställning där ”Chili” hittade mig fint och den satt bra i krysset.

Årets lagkompis?
– Då får jag nog säga Mange Eriksson. Jag sitter bredvid honom här på Kaknäs och han har alltid glimten i ögat och vill alla väl. En mycket bra kille och en bra kapten.

Årets garv eller roligaste händelse?
– Inget som jag kommer på på rak arm men det händer roliga grejer i omklädningsrummet nästan hela tiden. Vi har ett leende på läpparna när vi kommer in så det är roligt överlag. Men det kanske hände något extra roligt när vi spelade hockey på Hovet, jag var sjuk då och kunde inte vara med.

Lite synd, du är ju vass på hockey annars har jag noterat i tidigare matcher.
– Ja, jag har ju spelat hockey så det var lite surt att missa det. Att åka på kräksjuka hemma med barnen var inte lika kul. Men det får man ta…

Det låter inte som Årets garv?
– Nej, det kan man inte påstå.

Om vi blickar framåt mot 2022, vad kan vi förvänta oss?
– Det är klart att det känns lite surt när vi ändå är med och slåss om guldet men får inte med oss de resultaten som vi behöver i slutet. Så det påverkar oss lite men samtidigt knep vi en Europa-plats och vi kommer alltid att försöka vara däruppe, så nästa år får vi försöka slåss om guldet.

Kan den besvikelsen omvandlas till bränsle inför nästa år?
– Visst är det så. Det är klart att vi som lag gjorde det jättebra nu i våras men var lite sämre under hösten. Men samtidigt knep vi den där Europa-platsen så lite nöjda kan vi vara. Sedan kommer det att bli ett tight år med Europa-spel och VM som trycker ihop spelschemat. Det blir ju många matcher som vi ska spela men det ska bara bli roligt.

Senaste nyheter

Relaterat