Företag

Årets bästa med Nicklas Bärkroth

  • Herrar
  • A-lag
  • 30 dec 2021

Djurgårdens rappa ytter summerar säsongen i några punkter, och minns en match som spelades tidigt under den här ovanligt långa säsongen.

Nicklas Bärkroth har precis avslutat säsongens sista träningspass, en dryg timme på gymmet på Kaknäs, när vi stannar honom för en kort summering av 2021. Vi ber honom minnas tillbaka på säsongen med hjälp av några korta frågor, och det är en match tidigt på våren som sticker ut lite extra.

Årets mål?
– Det måste vara Bandas, det mot Kalmar.

Årets lagprestation?
– Hmm, det har varit en lång säsong så man får tänka efter lite. Men vi tvålade ju till Malmö ganska bra i våras, så det får bli den. Det var en bra insats från hela laget mot ett starkt lag, så den minns man.

Årets match för egen del?
– Det är ju samma match, jag gjorde två mål och en assist så det måste bli den.
Nicklas Bärkroth (till höger i bild) gör ett av sina mål mot Malmö FF när han vandrar längs kortlinjen och tunnlar målvakten.

Årets lagkompis?
– Käck. En fantastisk människa, han är bra både på och utanför plan, och jag och han har kommit varandra nära.

Årets roligaste händelse?
– Haha, det måste ju bli den spelare som vi lurade i att en av oss hade tagit PCR-test i örat. Men jag nämner honom inte här, har man läst eller hört det någon annanstans så vet man vem det är.

Till sist ber vi Nicklas att blicka framåt mot 2022, som blir lite speciellt med Nicklas som har ett utgående kontrakt som gör framtiden oviss i nuläget.
– Jag är ju i en lite speciell situation med ett utgående kontrakt, så vi får avvakta och se några veckor om jag blir kvar i klubben eller inte. Men det hade varit jättekul att stå här i januari också.

Senaste nyheter

Relaterat