Företag

Tack för den här tiden Nicklas Bärkroth

  • Herrar
  • A-lag
  • 12 jan 2022

”Det har varit en ära att spela för Djurgården”, summerar Nicklas som nu tackar för sig.

Nicklas Bärkroth kom till Djurgården från Lech Poznan under sommaren 2018 och var omgående med och bidrog till SM-guldet 2019 då han stod för tre mål och fyra assist på 19 matcher, varav åtta från start. Under 2020 blev poängskörden mindre och matcherna färre, där en knäoperation höll honom borta från spel under en stor del av säsongen. Men under fjolåret fick Nicklas vara hyfsat skadefri och stod för fyra mål och lika många assist under säsongen - speciellt minns vi de två målen mot Malmö FF i urladdningen hemma på Tele2 i våras.

Nu väntar dock en ny klubbadress för Nicklas som fortsätter fotbollsresan på annat håll i samband med att kontraktet med DIF löpt ut.
– När jag nu har satt punkt, tittar tillbaka och reflekterar känner jag först och främst en väldig stolthet över att ha representerat Djurgården. En fantastisk fotbollsförening med en otrolig organisation och härliga människor som man träffar dagligen; spelare, ledare och alla runtomkring. Det är något speciellt med DIF-auran som är svårt att sätta fingret på och det känns stort att ha tillbringat 3,5 år i Djurgården. Det är något jag känner stolthet över och alltid kommer att bära med mig, berättar Nicklas som tackar för sig med blandade känslor.
– Det är klart att det blir lite vemodigt när det blir skilda vägar, fast det är så branschen fungerar och det blir spännande för mig att se vad som väntar härnäst. Ser man till det fotbollsmässiga har det varit lite upp och ner för min del. Höga toppar och ibland djupa dalar och jag har inte riktigt fått den kontinuiteten i min prestation som jag hade önskat. Men jag är stolt över det jag bidragit med och jag har alltid gjort mitt absolut bästa och försökt hjälpa föreningen framåt på bästa sätt. Så för att summera tiden i Djurgården har det varit en ära att spela här.

Några speciella minnen som du tar med dig?
– Det finns många och det självklara är såklart SM-guldet vi bärgade 2019, det är ju någonstans kronan på verket. Men ser man tillbaka på tiden - där 3,5 år är ganska långt i fotbollsperspektiv - finns det otroligt mycket och det jag tar med mig mest är gemenskapen som genomsyrar hela föreningen. Hos spelare och ledare till supportrar som man träffar ute på stan. Det finns en enorm stolthet i att hålla på Djurgården och det har jag känt av när jag spelat matcherna.

 

Bosse om Bärkroth: ”En otroligt professionell spelare som alltid ger järnet”

Därmed tackar sportchef Bosse Andersson av Nicklas efter 3,5 år i föreningen och ger beröm till både inställningen och insatserna som han visat upp i den blårandiga tröjan.
– Först och främst måste vi tacka Nicklas för hans tid i Djurgården. En otroligt professionell spelare som alltid ger järnet på varje träning och match, han har kontinuerligt bidragit till gruppen och varit en viktig spelare för oss. Han var med och bidrog till guldet 2019 och har hjälpt oss att hålla en hög nivå under hans tid här. En superkille både på och utanför planen och vi önskar honom ett stort lycka till i hans nästa steg inom fotbollen, sammanfattar Bosse.

Senaste nyheter

Relaterat