Företag

Joel Asoro om första halvåret i DIF - och att bli pappa

  • Herrar
  • A-lag
  • 11 aug 2021

Att trivas i livet utanför planen är en grundplåt för att sedan kunnas lyckas på plan, menar Joel Asoro som trivs med tillvaron i Stockholm – och ser fram emot att bli pappa i höst.

Joel Asoro lägger tillbaka några bollar i bollställningen efter träningen och återställer vätskebalansen i den gassande solen på Kaknäs. Han har inte riktigt hämtat andan från träningens sista övning, och inte heller riktigt vänt blicken helt framåt mot nästa match.
– Det är klart man inte är glad efter helgens match, men det är samtidigt dags att glömma den och ladda upp inför nästa match på söndag.

Joel kom till Djurgården i februari i år, fick nummer 10 på ryggen, och därmed förväntningar från omgivningen. Med snart halva allsvenska spelad summerar hans eget första halvår i Djurgården så här:
– Det är skönt att ha fått börja spela lite. Jag själv känner mig inte hundra, men så är det säkert en del som tittar på matcherna som tänker att ”nu är han hundra procent tillbaka”, men så är det inte. Det är inte lätt att ta sig tillbaka till absolut toppform. Man måste hitta en jämn hög nivå, men jag tycker det har gått ganska bra i alla fall.


Du har startat i två raka matcher. Känner du att formen är stegrande?
– Ja men så känns det. Sen borde jag ha gjort något mål också, men det är på rätt väg i alla fall.

Och hur trivs du i laget?
– Jag trivs bra. Det gjorde jag direkt när jag kom in i laget. Jag är ju Stockholmare så för mig var det inga problem att komma hit på det sättet.

Hur trivs du med livet tillbaka i Sverige?
– Jo men det är kul! En ny grej liksom. Jag har ambitioner att komma ut i Europa igen, men nu är jag här och jag har inte spelat så mycket fotboll på två år så det gäller att vara här och nu och ta igen det jag har missat.

Och så ska du bli pappa, stort grattis! Hur känns det?
– Det känns fantastiskt! Jag tror att det kommer att stärka mig på planen också. Man kanske tänker att det bara handlar om att spela fotboll, att jobba hårt på träning och på matcher. Men att bli pappa känns som en inspiration för mig, det är så viktigt att även trivas utanför planen!

Senaste nyheter

Relaterat