Företag

Kamilla Karlsen klar för Djurgården

  • Damer
  • A-lag
  • 27 juli 2021

Djurgården stärker upp försvaret med den 21-åriga danska mittbacken som hämtas in från franska FC Fleury 91.

Det blir en rockad i den blårandiga backlinjen där danska försvararen/mittfältaren Kamilla Karlsen ansluter till laget efter att Gudrun Arnardottir rört sig vidare till FC Rosengård.

Kamilla är en spelare med starka ledaregenskaper och gott om danska U-landskamper på sitt cv som hunnit med fyra år i Bröndby, där hon vann både ligan och cupen, innan flyttlasset gick för spel i den franska högstadivisionen.

Men nu är det Djurgården som gäller för Kamilla som ser fram emot att ansluta till Stockholms Stolthet.
– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på och ser verkligen fram emot att komma in i Djurgården för att lära känna laget och ledarna. Det känns spännande att vara på plats i Stockholm och bli en del av en förening som jag har fått höra mycket gott om, berättar Kamilla som har relativt god koll på sitt nya lag.

– Jag har sett några matcher med DIF eftersom jag har en kompis som spelar i Sverige. Så jag kollade när hennes lag mötte Djurgården och sedan finns det två spelare som jag spelade med i Bröndby som båda har gått till Djurgården. De har varit väldigt nöjda och jag har hört från dem att det är ett fint lag som spelar en bra fotboll.

Kamillas fotbollsresa tog sin början i unga år med start på Själland.
– Jag började spela fotboll när jag var åtta år i min hemstad Alleröd. Därefter växlade jag upp till en mer seriös nivå när jag var tolv och började spela för ett lag som heter Hilleröd. När jag sedan fyllde 15 var det dags för ett nytt lag som heter Ballerup-Skovlunde Fodbold där jag fick möjlighet att spela med seniorlaget. Efter det skrev jag A-lagskontrakt med Bröndby när jag var 17 år och spelade där fram tills jag var 20, då jag flyttade till FC Fleury i Frankrike. Där har jag varit i ett halvår och nu är jag redo för nästa steg här i Djurgården.

Du är mittback men har även spelat mycket som central mittfältare. Var trivs du bäst på planen?
– Här i Djurgården är det tänkt att jag ska spela mittback, vilket är det jag helst vill. Men under hela min ungdomstid spelade jag central mittfältare så den rollen kan jag också väl. Det var först när jag kom till Bröndby som jag började spela mittback och märkte att jag gillade det. Så det är en fördel för mig att kunna spela på båda positionerna, men får jag välja så föredrar jag att spela mittback.

Vilka är dina styrkor som spelare?
– Jag gillar den taktiska delen och är bra på att läsa spelet. Jag försöker se till att alltid ligga rätt och gillar även att fördela spelet bakifrån med passningar framåt i banan.

Du har burit kaptensbindeln ofta, är du en ledare på planen?
– Jag är en av de spelare som ofta hörs mest på planen och försöker att guida och stötta mina medspelarna under matcherna, så jag gillar att leda laget. Men vid sidan av planen är jag lite lugnare, fokuserar mer på det roliga och gillar att skämta i omklädningsrummet.

Vad har du för målsättning under din tid i Djurgården?
– Min målsättning har alltid varit att prestera maximalt och bli så bra som jag kan. Så jag hoppas på att utvecklas mycket här i Djurgården, vänja mig vid tempot i den svenska ligafotbollen och spela så mycket som möjligt. Förhoppningsvis kan jag bidra till att vi vinner många matcher, avslutar Kamilla.
 

"En tuff och målmedveten spelare som är van att leda"

Därmed har sportchef Jean Balawo en uppdaterad backlinje på plats och han ser fram emot att följa Kamillas framfart i den blårandiga tröjan.
– I samband med försäljningen utav Gudrun Arnardottir så har vi sett till att vi får god täckning bakåt inför uppstarten av hösten. I Kamilla har vi fått in en tuff och målmedveten spelare som är van att leda. Hon kommer att bidra i uppspelfasen med sina fina fötter och är trygg i både det korta och långa spelet, sammanfattar Jean.

Fakta Kamilla Karlsen

Position: Mittback/mittfältare
Född: 7 maj 2000
Längd: 173 cm
Tidigare klubbar: Hillerød GI, Ballerup-Skovlunde, Brøndby IF, FC Fleury 91
Landskamper med Danmark: U23 (1), U19 (27), U17 (15), U16 (8)

Senaste nyheter

Relaterat