Företag

Kelsey Daugherty till Djurgården

  • Damer
  • A-lag
  • 2 feb 2021

DIF Dam förstärker defensiven med den 24-åriga amerikanska målvakten Kelsey Daugherty.

I och med att Gudbjörg Gunnarsdottir och Kathrine Östergaard Larsen rört sig vidare har sökarljuset varit påkopplat efter en ny keeper för sportchef Jean Balawo. Nu är emellertid letandet över när amerikanska målvakten Kelsey Daugherty, som närmast anländer från Chicago Red  Stars, skriver på för två år i DIF.

Ett välkommet tillskott mellan stolparna och Kelsey ser fram emot att komma igång och ladda inför säsongen.
– Det känns väldigt spännande och extra roligt att få komma hit och komma igång igen efter det här tuffa covid-året som varit. Jag har bara hört många goda saker om Djurgården, att det är en bra förening och att svensk damfotboll håller hög kvalitet, så jag ser det som ett bra steg för mig i min karriär. Stockholm verkar vara en skön  stad med Stadion som en fin hemmaarena och dessutom har jag hört att supportarna är väldigt engagerade, säger Kelsey som därmed blir den tredje amerikanskan i laget där Rachel Bloznalis och Haley Dowd återfinns sedan tidigare.
– Det känns roligt att ha ytterligare två amerikanska spelare i laget även om jag inte känner någon av dem personligen.

Ser man till Kelseys egenskaper är hon en mångsidig målvakt som gärna gör sig hörd på planen.
– Jag tycker att jag har en bra förmåga att läsa och stoppa skott, agerar aktivt i boxen, är duktig med fötterna och hörs nog rätt mycket på planen. Jag gillar att vara med och styra backlinjen, både i defensiven och i uppspelen.

Fotbollsresan startade inom collegefotbollen för UAB Blazers där hon samlade på sig en mängd utmärkelser för sina prestationer innan det sedan bar vidare till danska toppklubben Fortuna Hjørring som blivit danska mästare två av de tre senaste säsongerna.
– Fotbollen tog fart på allvar när jag gick på universitetet i Birmingham, Alabama i fyra år. Där spelade jag collegefotboll innan jag kontrakterades av Fortuna Hjørring i Danmark under ett år och nu under senaste året har jag spelat för Chicago Red Stars sedan jag kom tillbaka i spel igen, berättar Kelsey som syftar på en allvarlig skada då hon bars ut på bår i Fortuna Hjørrings Champions League-match mot Lyon i slutet av 2019, vilket höll henne borta från spel en längre period.

Nu är Kelsey dock hundraprocentigt frisk och redo för att dra på sig DIF-tröjan med höga ambitioner både för laget och för hennes egen del.
– Jag hoppas att jag kan vara med och bidra till laget så att vi når en bra placering i ligan. Jag vill hela tiden utvecklas som målvakt och jag tror att jag kan fortsätta göra det här i Djurgården.
 

Jean Balawo om Kelsey

I och med kontrakterandet av Kelsey har sportchef Jean Balawo nu sin målvaktsuppsättning klar inför den kommande säsongen och han ser fram emot att snart få se henne i aktion på planen.
– Grymt kul att Kelsey är på plats hos oss. En explosiv målvakt som är riktigt bra både i närspelet och på skott utifrån. Hon har en jäkla personlighet och pondus som få, säger Jean. 

Fakta Kelsey Daugherty

Position: Målvakt
Född: 31 december 1996
Längd: 174 cm
Tröjnummer: 30
Tidigare klubbar: Chicago Red Stars, Fortuna Hjørring, UAB Blazers

Senaste nyheter

Relaterat