Företag

Kelsey Daugherty återvänder till USA

  • Damer
  • A-lag
  • 15 aug 2022

Den amerikanska keepern tackar för sig i DIF och Racing Louisville FC blir ny klubbadress.

Kelsey kom till Djurgården från Chicago Red Stars inför säsongen 2021 och inledde OBOS Damallsvenskan spektakulärt med en matchavgörande straffräddning när KIF Örebro besegrades i premiärmatchen. Därefter spelade hon samtliga 22 matcher under säsongen och följde sedan upp med en riktig stark vårsäsong 2022 med bland annat åtta nollor bakåt i OBOS Damallsvenskan och Svenska Cupen.

Insatser som rönt uppmärksamhet på andra sidan Atlanten där Racing Louisville FC i National Womens Soccer League nu erbjudit Kelsey ett kontrakt, vilket innebär att hon därmed vänder hemåt till USA efter 1,5 år i Djurgården där hon trivts väldigt bra.
– Jag ser verkligen fram emot att ta mig an nya utmaningar i Louisville och få möjligheten att spela hemma igen i amerikanska NWSL. Samtidigt är jag väldigt tacksam för min tid i Djurgården och stolt över att ha fått bära DIF-skölden på tröjan. Vi har haft en väldigt bra grupp i år och jag är övertygad om att de kommer att avsluta säsongen starkt, sammanfattar Kelsey.
 

Jean Balawo om Kelseys sorti

I och med den svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahls flitigt omskrivna ankomst till Djurgården blir det en blårandig målvaktsrockad i truppen inför återstarten mot Linköping. För sportchef Jean Balawos del är han dock noga med att lyfta fram Kelseys betydelsefulla prestationer för laget, där hon haft en stark utveckling under våren, vilket sedan väckte intresset för henne i USA.  
– Det är klart att det är oerhört glädjande att spelare kan komma till Djurgården och utvecklas för att sedan ta ytterligare ett kliv. Det här var ett steg som Kelsey ville ta och vi kommer givetvis inte att stå i vägen för henne. Hon har gjort en riktigt bra vårsäsong och det har varit glädjande att se den utvecklingen, vilket också innebär att de som jobbat med henne har gjort ett väldigt bra arbete. För vår del är det förhoppningsvis inte farväl utan på återseende så vi ger ett stort tack till Kelsey för hennes tid och fina insatser hos oss och önskar ett stort lycka till under den kommande tiden i Louisville, summerar Jean.

Senaste nyheter

Relaterat