Företag

Tack för dina insatser i Djurgården, Fanny Lång!

  • Damer
  • A-lag
  • 14 dec 2021

Vi riktar ett varmt tack till Fanny Lång som lämnar Djurgården efter tre säsonger.

Fanny Lång inledde sin fotbollskarriär i Kvarnsvedens IK. A-lagsdebuten kom 2012, men då i föreningen Gustafs GOiF. Efter en till sejour i Kvarnsveden, och sedan återigen i Gustafs GOiF gick Fanny Lång sedan till IK Sirius där hon gjorde 20 matcher i Elitettan, och därmed hade hon etablerat sig på elitnivå. Hon gjorde fyra säsonger i Elitettan, varav tre som ordinarie spelare i startelvan, och det var dags för nästa steg i karriären.

I november 2018 kom Fanny till Djurgårdens IF. Som försvarsspelare har hon fina gjort avtryck på fotbollsplanen, och som person har hon gjort minst lika fina intryck utanför den kritade linjen. Med hennes oklanderliga inställning och vassa vänsterfot har hon dessutom stått för ett par riktiga praktträffar, och fått det serietidnings-klingande smeknamnet Fanny Långskott på vissa håll. Det blev tre säsonger och 49 allsvenska matcher i föreningen innan vi nu går skilda vägar i och med att hennes utgående kontrakt inte förlängs.

Fanny säger så här om sin tid i Djurgården:
– Att gå ut på ett soligt Stadion med våra supportrar på läktaren har varit bland det finaste jag upplevt i min karriär och det har rört mig till tårar flera gånger.
– Det finns så många jag vill tacka, främst alla fantastiska fotbollsspelare jag fått spela med, men också alla supportrar och personer runt om och i klubben som gör ett sånt hästjobb. Jag beundrar verkligen er och jag vill verkligen tacka för att jag fick vara en del av det. Tack för allt, avslutar Fanny.

Sportchef Jean Balawo om att Fanny lämnar:
– Jag vill tacka Fanny lång för den fina tiden vi haft tillsammans och önska henne lycka till med hennes nya utmaningar. Hon kommer att bli ihågkommen som en sann järnkamin –  en spelare som verkligen gav allt.

Djurgården Fotboll riktar ett stort tack och ett varmt lycka till i den framtida fotbollskarriären!

Senaste nyheter

Relaterat