Företag

Fanny Lång förlänger

  • Damer
  • A-lag
  • 9 dec 2020

Djurgårdens hårdskjutande ytterback skriver på för ett nytt år i DIF.

I november 2018 kom Fanny Lång till Djurgården och sedan dess har det blivit 32 matcher i den blårandiga tröjan. Hon har dessutom hunnit med ett klassiskt frisparksmål där hennes vänsterkanon i krysset mot Kristianstad vann priset för Årets mål på Sportbladets gala Damallsvenskans Bästa.

Fler matcher - och förhoppningsvis fler mål - blir det nu för Fanny som förlängt sitt kontrakt med Djurgården i ett år.
– När jag fick frågan kändes det som ett enkelt beslut. Jag har en bra helhetsbild av Djurgården och trivs väldigt bra i Stockholm och föreningen med laget, tränarna och all personal runt om. Det är väldigt viktigt för mig att få kontinuitet eftersom jag haft en del klubbyten de senaste åren. Nu känner jag att jag hamnat rätt och Djurgården är en perfekt miljö för mig i min utveckling, berättar hon.

En ny säsong väntar runt hörnet och Fanny är taggad inför ett år där hon tar sikte på en utökad poängskörd för laget i OBOS Damallsvenskan.
– Jag ser fram emot det med spänning, det ska bli jäkligt kul att få lite revansch. För två år sedan höll vi på att åka ur och det var lite turbulent och den här säsongen tog vi betydligt fler poäng men hamnade ändå runt strecket. Men det är en helt annan stämning i år och vi har fått ihop laget på ett helt annat sätt. Som det ser ut nu är det många som har längre kontrakt vilket ger oss kontinuitet i truppen. Det är viktigt och jag tror att vi har alla förutsättningar att göra det bra nästa säsong, säger Fanny som hoppas på lite offensiv islossning nästa säsong.
– Vi var ju fjärde bästa lag defensivt i serien förra året och det är bra med tanke på att vi har ett ganska ungt och till vissa delar oerfaret lag. Hade vi bara fått in några fler mål framåt hade vi nått en mycket bättre placering. Vi får hoppas att Maria Hovmark kan komma igång igen efter skadan och Hayley Dowd blir spännande. Jag har sett henne i Elitettan och hon är väldigt målfarlig. Det räcker med att hon har ett halvt läge så kan hon göra mål, så 2021 blir ett spännande år.

I och med detta kan sportchef Jean Balawo sätta kryss i checkboxen för ännu en viktig spelare i truppen som för närvarande är under konstruktion inför 2021.
– Fanny är en spelare som ständigt jobbar hårt för att bli en bättre fotbollsspelare och hon är en av gruppens stämningshöjare. Jag är glad över att Fannys fruktade vänsterdoja kommer att finnas kvar på Stadion även 2021, summerar Jean.

Senaste nyheter

Relaterat