Företag

Taket stängt på Tele2 Arena mot Varberg

  • Biljetter
  • Föreningen
  • Herrar
  • 25 nov 2021

På grund av kyla och rådande säkerhetsföreskrifter så kommer arenaägaren Stockholm Globe Arena Fastigheter (SGAF) inte att kunna ha taket öppet på Tele2 Arena på söndag.

Det blir alltså stängt tak som gäller när årets sista hemmamatch äger rum för Djurgården som tar emot Varberg. SMHI räknar med upp till sex minusgrader i Stockholmsområdet under söndagen – en temperatur som gör att det inte är möjligt att öppna eller stänga taket utifrån ett säkerhetsperspektiv, då taket inte kan manövreras i så kallt väder. Den stränga kylan skulle även kunna innebära ordentlig isbildning på arenans tak på grund av frost. Med anledning av detta blir därmed beslutet att ha taket stängt på söndag.

2015 godkändes en motion på årsmötet för Djurgården Fotboll om att alltid spela allsvenska matcher med öppet tak.
- Vår ambition har alltid varit att spela med öppet tak. Men det här ligger utanför Djurgården Fotbolls händer, förklarar Tomas af Geijerstam, ansvarig för biljetter och arrangemang på Djurgården Fotboll.

Till söndagens hemmamatch mot Varberg har närmare 24 000 Djurgårdare redan köpt biljett till matchen. I skrivande stund återstår främst biljetter på norra övre och norra nedre ståplats. I övrigt finns det fåtal biljetter kvar i kurvorna mot den norra läktaren. 

Här köper du biljett till matchen

Senaste nyheter

Relaterat