Företag

Djurgården förlänger kontraktet med Hayley Dowd

  • Damer
  • A-lag
  • 18 jan 2022

Djurgården och Hayley Dowd har kommit överens om ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023.

Hayley Dowd kom till Djurgården inför säsongen 2021 och nu förlängs kontraktet till och med 2023 med den amerikanska anfallaren. 27-åriga Hayley startade 17 av 22 seriematcher under debutsäsongen och noterades för fyra mål, bland annat det vackra avgörande målet på halv-volley (se målet här, 1:12 in i klippet) i derbyvinsten mot Hammarby på Stockholms Stadion i september.

Hayley är glad över att vara kvar i föreningen, och ser goda möjligheter att visa framfötterna ännu mer än under 2021.
– Den här säsongen blev inte optimal för personlig del. Jag hade några småskador som gjorde att jag missade några matcher här och där, men det fanns också ljuspunkter som jag tar med mig. Jag känner mig hemma i Djurgården och känner att jag kan utvecklas som spelare här, säger Hayley som ser fram emot kommande säsong.
– Jag är taggad på att få chansen att jobba vidare med Magnus, och nästa säsong är målsättningen att kunna bidra mer både vad gäller mål, assist, och att vinna fler matcher!

Sportchef Jean Balawo är nöjd över att Hayley blir kvar i minst två år till.
– Hayley fick vårsäsongen 2021 förstörd av skador, men var trots det en viktig del i laget och visade att hon passar in i vårt spelsätt och truppbygge. Mycket i spelet går via henne och vi tror mycket på henne och ser fram emot kommande säsong.

Övriga klara förlängningar: Julia Walentowicz, Tilde Lindwall,
Klara nyförvärv inför säsongen 2022: Tove Almqvist, Sanna Kullberg, StinaLisa Johansson, Emelie Lövgren, Ebba Wieder, Sara Lilja Vidlund.

Senaste nyheter

Relaterat