Företag

Djurgårdshjärtat laddar för nytt miljonregn

  • Herrar
  • A-lag
  • 30 mars 2022

En ny allsvensk säsong väntar runt hörnet och Djurgårdshjärtat siktar på att bli över 2000 givare i år som kan fortsätta bidra ekonomiskt till sportsliga framgångar.

Supporterinitiativet Djurgårdshjärtat går in i sin fjärde säsong och responsen har varit fantastisk under de inledande åren. Sedan starten 2019 har det skett en stadig tillströmning av givare och förra året kunde Djurgårdshjärtat överlämna en check på över tre miljoner som oavkortat går till herrarnas sportsliga verksamhet.

För de som inte är bekanta med konceptet handlar det om en insamlingsstiftelse skapad av supportrar med målet att starkt bidra till den sportsliga verksamheten för Djurgårdens herrlag i fotboll. När Djurgården vinner en match i herrallsvenskan dras 131 kr från givarens kort, (summan baseras på föreningens ålder). Vid derbyseger dras det dubbla.

Vinn/vinn i dess ädlaste form helt enkelt och med 1973 givare i nuläget är siktet inställt på att passera 2000-strecket, enligt Erik Thorell som är en av initiativtagarna till Djurgårdshjärtat.
– Jag längtar otroligt mycket efter den här säsongen, det ska bli väldigt kul att det drar igång. Vi är supertaggade och hoppas såklart att vi ska nå så många givare som möjligt. Vårt mål till säsongsstart var 1891 givare, vi var drygt 1600 när förra säsongen tog slut. Nu har vi slagit vårt mål med råge och är uppe i 1973 givare, så det vore självklart väldigt roligt att gå över 2000 givare. Det har varit lite av en drömgräns och bör innebära riktigt bra med pengar även i år. Så når vi dit och laget gör en lika bra säsong som förra året kommer vi uppskattningsvis att landa på över fyra miljoner kronor till DIF, berättar Erik som poängterar vikten av att optimera summan som lämnas över årligen.
– Vi jobbar ju alla ideellt och satsar stenhårt för att kapa kostnader för den administration som trots allt krävs. Förra året gick i runda slängar 97 procent av intäkterna vidare till Djurgården och den effektiviteten tror jag att det är ganska få som kan matcha.

Men siktet på 2000-gränsen bör också ses som ett steg vidare på vägen, enligt Erik.
– Når vi över 2000 givare kommer vi i så fall att takta upp mot nya mål. Då blir det ju 3000 som blir nästa drömgräns, men det är ingen uttalad målsättning i nuläget. Vi kommer alltid sikta på att bli fler, samtidigt som vi är otroligt noggranna med att betona att alla är lika mycket djurgårdare, oavsett om man är med i Djurgårdshjärtat eller inte, förklarar han och avslutar med att framhålla sin uppskattning till alla givare.
– Jag vill verkligen skicka med en hälsning och ett stort tack till alla djurgårdare som är med. Det är ju ni som gör att vi kan leverera ett miljonregn som förra året, vår roll är att skapa strukturen som gör att det blir möjligt. Det är även på plats med ett stort tack till alla som hjälper oss att sprida ordet via sociala medier och andra forum och kanaler, ni gör ett fantastiskt jobb.

Klicka här för att anmäla dig och läsa mer om Djurgårdshjärtat.

4 april, måndag 19:00Tele2 Arena

DjurgårdenDegerfors IF
3-1 (1-0)

  • MålskyttarSead Hakšabanovic 11'Victor Edvardsen 53' Abdelrahman Saidi 66'Victor Edvardsen 88'
  • Gula kortPiotr JohanssonRasmus Schüller
  • Domare Bojan Pandzic
  • Publik 20087 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat