Företag

Isabelle Granlund klar för Djurgården

  • Damer
  • A-lag
  • 12 sep 2022

Vi välkomnar den 28-årige målvakten som ansluter till DIF från danska Odense.

Det har varit händelserikt med en hel del rörelse på målvaktsfronten i damtruppen på sistone nu när Hedvig Lindahl är på plats samtidigt som Elvira Björklund är på lån till IK Uppsala, med dubbel speltillhörighet bör tilläggas. Utöver det har Kelsey Daugherty sålts till Louisville under sommaren.

Nu ansluter ytterligare en keeper för att fullborda målvakstrion när 28-åriga Isabelle Granlund nu skrivit på för resterande del av 2022. En reflexsnabb målvakt med gott om rutin som ser fram emot att komma igång med spel i föreningen i hennes hjärta.
– Det här känns verkligen bra. Jag är Djurgårdare sedan barnsben så det är självklart en ära att få dra på sig Djurgårdströjan. När frågan kom så kändes det självklart, så det blev ett enkelt val att få spela för en så stor och ärofylld förening. En utmaning för mig och jag har verkligen sett fram emot att komma igång, berättar Isabelle som började träna med laget under förra veckan. 
– Jag har ju följt Djurgården sedan ett antal år tillbaka och just den här säsongen har jag sett nästan alla matcher. Så jag känner till damtruppen rätt bra och har en del koll, även om jag faktiskt inte känner någon i laget personligen. Men många av spelarna har jag mött på planen tidigare och det blir kul att lära känna dem under hösten.

Isabelle kommer närmast från danska Odense men de första stegen på fotbollsresan togs i moderklubben Tyresö FF.
– Jag spelade i Tyresö under i princip hela min ungdomskarriär. Men sedan valde jag att ta steget och flytta till USA för att spela college-fotboll och när jag var hemma i Sverige på vintrarna så hade jag inget specifikt lag, utan följde de tränare som jag haft tidigare eftersom jag kände en trygghet till dem. På så vis har det periodvis varit lite hattigt med spel i diverse olika lag. Men nu senast har jag varit ett år i Danmark och spelat för Odense och det har varit en lärorik period. Jag var en av de äldsta spelarna i laget och fick ta mycket ansvar på ett sätt som jag inte riktigt fått göra tidigare. Jag fick styra laget mycket och jag blev bättre på att äga mitt straffområde på ett nytt sätt. 

Ser man till hennes övriga egenskaper som keeper listar hon dem på följande sätt.
– Mina styrkor som målvakt är att jag är kvick, orädd och har snabba reflexer, skulle jag säga. 

Isabelle anländer till ett DIF med en skarp konkurrens på målvaktssidan, något som onekligen accentuerats av Hedvig Lindahls ankomst.
– Hedvig är ju en oerhört bra målvakt med väldigt mycket rutin. Sedan får vi inte glömma bort Elvira Björklund som också är en jätteduktig ung talang. Båda är ju väldigt skickliga men vi är samtidigt väldigt olika som målvakter alla tre. Så jag tror att vi kan sporra varandra och utvecklas ihop på ett bra sätt, förklarar Isabelle som även ser fram emot att jobba med målvaktstränaren och DIF-ikonen Andreas Isaksson.
– Att få jobba med Andreas Isaksson och Hedvig Lindahl innebär ju att jag får ta del av otroligt mycket rutin. Så där finns det väldigt mycket att lära sig. 

Första träningspasset med laget gick av stapeln förra måndagen och nu väntar en spännande och sannolikt utvecklande höst.
– Först och främst vill jag komma in i laget och rutinerna, det är ju målet här och nu. Sedan ska det bli väldigt kul framåt och jag tror att jag kan utvecklas jättemycket som fotbollspelare. Så jag ser verkligen fram emot min kommande tid i Djurgården, summerar Isabelle.
 

Jean Balawo om Isabelle: ”En reflexsnabb och modig målvakt”

Med Elvira Björklund på lån till IK Uppsala (med dubbel speltillhörighet) finns det behov av förstärkning på målvaktssidan där Isabelle Granlund nu kommer in.
– Isabelle har varit i Odense nu senast och innan dess i Uppsala. En väldigt reflexsnabb och modig målvakt och det blir väldigt intressant att få följa henne i träning i vår miljö. Hon har dessutom samlat på sig en del rutin genom åren och har inga problem att kliva in om det blir skarpt läge, sammanfattar Jean. 
 

Fakta Isabelle Granlund

Position: Målvakt
Född: 19 mars 1994
Tidigare klubbar: Odense, IK Uppsala, Älvsjö, AIK, Sätra SK, Täby FK, Tyresö FF

12 september, måndag 19:00Stockholms Stadion

DjurgårdenVittsjö GIK
0-3 (0-2)

  • MålskyttarJutta Rantala 16'Jutta Rantala 23'Katrina Gorry 90+1'
  • Domare Minka Vekkeli
  • Publik 442 (Stockholms Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat