Företag

Landslagssvepet - Elvira till EM

  • Damer
  • A-lag
  • 13 apr 2022

Elvira Björklund var med och tog svenska F19-landslaget till EM medan StinaLisa Johansson och Linda Motlhalo spelade landskamper med svenska U23-landslaget respektive Sydafrika.

Djurgårdens unga målvakt Elvira Björklund kan se fram emot EM-spel i Tjeckien i sommar efter att ha spikat igen i den avgörande matchen i gruppspelet mot Danmark. Det svenska F19-landslaget slog danskorna med 2-0 och vann därmed gruppen efter att ha tidigare ha besegrat Kroatien med 4-0, med en ny nolla för Elvira, samt Polen med 4-2, en match där Elvira dock inte startade.

Det svenska U23-landslaget hade två landskamper på agendan, först mot Frankrike i torsdags samt mot Portugal. Djurgårdens mittfältare Nellie Lilja tvingades dessvärre lämna återbud vilket gjorde att StinaLisa Johansson var den enda DIF-spelaren i truppen och hon fanns också med från start som yttermittfältare i segermatchen mot Frankrike (2-0). I tisdagens landskamp mot Portugal inledde StinaLisa på bänken men kom in efter paus och var med och bidrog till en seger med 3-2 för Sverige.

För Linda Motlhalos Sydafrika väntade en landskamp mot Nederländerna under tisdagen där "Banyana Banyana" påbörjade förberedelserna inför Arikanska Mästerskapet. Linda fanns med från start i anfallet och spelade hela matchen men det bjöds på tufft motstånd från holländskorna som gick segrande ut matchen med 5-1.

Senaste nyheter

Relaterat