Företag

Nytt miljonregn från Djurgårdshjärtat

  • Herrar
  • A-lag
  • 14 dec 2022

En check på hela 3 788 213 kr överlämnas till Djurgården Fotboll efter succéåret 2022.

Sedan starten 2019 har insamlingsstiftelsen Djurgårdshjärtat haft en stadigt uppåtpekande kurva av insamlade pengar som går rakt in i Djurgården Fotbolls sportsliga verksamhet på herrsidan. Årets säsong är inget undantag och 2022 står summan 3 788 213 kr på den check som traditionsenligt överlämnas till DIF Fotbolls vd Henrik Berggren vid årets slut.

Onekligen en julklapp av rejäl dignitet till föreningen och Neal Becklén och David Agerberg, som båda var med och grundade Djurgårdshjärtat samt är IT-ansvariga, är mycket nöjda med året som gått.
– Det är en otroligt bra summa vi kommer upp i och det var svårt att föreställa sig att vi skulle kunna slå förra årets resultat. Det finns ju en stor potential långsiktigt, så det känns som att vi bara har skrapat på ytan ändå. Samtidigt  är det viktigt att vi behåller de givare som vi har och växer långsamt och stadigt på ett hållbart sätt. Det är tuffa tider just nu men det finns förhoppningsvis fortfarande många som kan tänka sig att skänka 132 kronor per vinst nästa år och kan vi bara växa stadigt har vi alla förutsättningar att slå årets summa. Djurgården känns ju väldigt spännande på alla plan inför 2023 och kan vi vara med och bidra så är vi supernöjda, berättar Neal.

Samma positiva känsla finns även hos David Agerberg. 
– Summan är helt klart över förväntan och det gick ju väldigt bra den här säsongen. Det är också kul att se att vi hela tiden bräcker tidigare års summa, vilket känns fantastiskt. Vi hade ju starka förhoppningar på att vi skulle spräcka fyramiljoners-vallen inför de sista omgångarna av Allsvenskan, men vi är ändå superglada för den här säsongen och nu har vi ytterligare ett mål att nå framöver, säger David som intygar att det finns fler målsättningar inför 2023.
– Det kanske största målet som vi har just nu är att komma över 2000 givare. Vi har varit över den gränsen i år, men vi var också tvungna att göra en viss rensning av inaktiva givare vilket minskade antalet något. Men att få över 2000 lyckade dragningar vore fantastiskt och jag och Neal jobbar frekvent med att förbättra systemet för att optimera dragningarna.

Men den största faktorn bakom den otroliga summan bottnar givetvis i alla givare och David passar på att framföra sin tacksamhet till alla som bidragit under året.
– De är ju det absolut viktigaste och det är ju alltid där man landar i slutändan. Så ett stort och varmt tack till alla givare och det är självklart det som står på checken som överlämnas också. Engagemanget har varit helt fantastiskt och det är väldigt kul att följa det på sociala medier. 

Något som Neal också betonar och han passar på att rikta ett stort tack till alla givare samt inflika att den utlovade pin som skulle skickas kommer så fort den finns till tillgänglig.
– Den pin som vi hade utlovat till våra givare har tyvärr inte kommit, beroende på förseningar hos leverantören, och för alla de som undrar över den biten kommer vi att göra ett utskick så fort vi har fått dem.

 

Henrik Berggren: ”En osannolikt hög siffra”

För Djurgården Fotbolls vd Henrik Berggren innebär miljonerna från Djurgårdshjärtat ett synnerligen uppskattat bidrag till verksamheten.
– Det är ju en närmast osannolikt hög siffra som vi får in och vår tacksamhet är väldigt stor till såväl Djurgårdshjärtat som dragit igång det här, men givetvis även till alla generösa givare. Det här är pengar som verkligen gör skillnad inom den sportsliga verksamheten och det är bara att lyfta på hatten för alla givare och det fina jobb som Djurgårdshjärtat gör, sammanfattar Henke. 
 

Om Djurgårdshjärtat

Modellen är lika enkel som genial: Varje givare som registrerar sig skänker en summa pengar för varje vinst Djurgårdens herrlag tar i Allsvenskan. Summan dubbleras vid derbyvinst. Summan är en krona per år Djurgårdens IF funnits, vilket under 2022 inneburit 131 kronor per seger. Efter varje säsong överlämnas en check till Djurgården, något som i år genomförs på onsdag under DIF Fotbolls livesända informationsmöte för medlemmar.

Läs mer och gå med i Djurgårdshjärtat här.

Senaste nyheter

Relaterat