Företag

Djurgårdshjärtat mot nya miljoner

  • Herrar
  • A-lag
  • 13 apr 2024

Allsvenskan är igång och efter ett antal framgångsrika år tar Djurgårdshjärtat sikte på att nå drömgränsen fem miljoner denna säsong.

Sedan starten 2019 har insamlingsstiftelsen Djurgårdshjärtat överlämnat strax över 11,7 miljoner kronor till Djurgården Fotboll. I år siktar man på att bli fler givare än någonsin och dessutom passera drömgränsen fem insamlade miljoner kronor på en säsong.

Idéen är lika enkel som brilliant, varje gång herrarna vinner en match i Allsvenskan skänker alla givare 133 kronor (summan baseras på föreningens ålder, dubbla summan gäller vid derbyseger) till insamlingsstiftelsen via en automatisk kortdragning. Efter varje säsong överlämnas sedan den ackumulerade summan till Djurgården Fotboll, pengar som varit ett mycket välkommet tillskott för herrarnas sportsliga satsningen som genomförts de senaste åren.

För året är målet satt sedan länge, de ideella supportrarna bakom Djurgårdshjärtat hoppas på 2000 aktiva givare som i sin tur förväntas skänka strax över fem miljoner kronor vid en lyckad sportslig säsong.
– Just nu är det viktigaste för oss att vi håller momentum uppe genom att folk som redan är givare uppdaterar sina kortuppgifter och att alla blåränder fortsätter sprida ordet om Djurgårdshjärtat, berättar Daniel Boltes från Djurgårdshjärtat.

Från föreningens sida är man ödmjukt tacksamma för engagemanget och tillskottet som tillkommit de senaste åren.
– Det är ju väldigt stora summor som vi får in årligen genom det här initiativet, så vår tacksamhet är väldigt stor till såväl Djurgårdshjärtat som alla generösa givare. Det här pengarna gör verkligen skillnad inom den sportsliga verksamheten och det är bara att lyfta på hatten för alla givare och det fina jobb som Djurgårdshjärtat gör, konstaterar Henrik Berggren, vd på DIF Fotboll. 

Här kan du bli givare till Djurgårdshjärtat.

Fakta Djurgårdshjärtat

Överlämnade checkar hittills:

2019: 934 542 kr

2020: 1 250 956 kr

2021: 3 129 588 kr

2022: 3 788 213 kr

2023: 2 607 065 kr

De ideella som ligger bakom idé och arbete kring Djurgårdshjärtat är: Daniel Boltes, Erik Thorell, Peter Gönzi, Cristopher Cornejo, David Agerberg, Desiree Andersson, Jonatan Axelsson, Linus Nilsson, Neal Becklén och Onur Ataker

Av det insamlade beloppet går strax under tre procent till administrativa kostnader för kortköp, hemsida med mera, allt annat går till föreningen.

14 april, söndag 16:30Tele2 Arena

DjurgårdenIK Sirius
2-0 (1-0)

  • MålskyttarSamuel Leach Holm 16'Deniz Hümmet 72'
  • Gula kortTobias GulliksenGustav Wikheim
  • Domare Fredrik Klitte
  • Publik 19486 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat