Företag

Inför Djurgården - Sirius

 • Herrar
 • A-lag
 • 12 apr 2024

Ny hemmamatch på söndag då ett formstarkt Sirius gästar Tele2 Arena. Här hittar du förutsättningarna inför matchen.

DJURGÅRDEN - SIRIUS

Söndag 14 april klockan 16:30, Tele2 Arena. 
Taket är öppet.

Köp biljett här

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg.
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in i arenan.

Truppstatus

– Theo Bergvall och Rasmus Schüller är de spelare som inte är tillgängliga, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget Allsvenskan

1 varning: Lucas Bergvall, Samuel Dahl, Besard Sabovic

Spaningar

 • Knepig match väntar mot ett formstarkt Sirius som inlett med två raka vinster.
 • Över 20.000 sålda biljetter borgar för ett bra publiktryck på söndag.
 • Spektakulär upphämtning till 3-3 med tre mål på åtta minuter senast mot BK Häcken, ett starkt kvitto på moralen i laget.
 • Tokmac Nguen stod för en oförglömlig debut när han kom in i 78:e minuten och satte två mål omgående. Hur många matchminuter har han i benen inför Sirius?
 • Fortsatt hög närvaro på Kaknäs under fredagens pass där endast ovan nämnde Tokmac körde gym och saknades på planen, plus långtidsskadade Rasmus Schüller och Theo Bergvall.
Vi kommer att behöva ta fram allt vi har och lite till för att få kontroll på matchen.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Det ska bli roligt att spela inför vår hemmapublik igen, det underlättar alltid för oss att ha den uppbackningen. Jag tycker att vi levde upp till det stöd vi fick senast i form av moral och kamp när vi vände på steken mot Häcken. Det krysset kom via en hög arbetsmoral och stark tro, säger Kim som strävar vidare i arbetet med att ständigt optimera laget.
– En del sidor av vårt spel är väldigt bra, men i perioder kan vi bli lite tafatta. Framför allt i vår defensiv där vi öppnar lite för mycket ytor åt motståndarna. Vi hamnar lite mittemellan ibland, då vi inte är uppe och kör ordentligt och inte heller låga och täcker. Så det har vi jobbat på i veckan.

I övrigt gjorde Tokmac Nguens inhopp senast ett massivt avtryck och intresset är stort för hur han ligger till formmässigt inför Sirius.
– Han ligger väl ungefär i samma läge som senast. Han tränade ju inte med oss nu under fredagen, sedan vi får utvärdera inför match och se hur många minuter han har i sig.

Om IK Sirius

 • Har inlett serien med två raka segrar mot Kalmar FF och Halmstads BK.
 • Nye anfallaren Yousef Salech har varit starkt bidragande till vinsterna med tre mål på de två inledande matcherna.
 • Utöver det har de blåsvarta en svit på tio allsvenska matcher i rad utan förlust, vilket borgar för tufft motstånd på söndag.

 

Kim Bergstrand om Sirius
– Jag tycker att Sirius är det laget som har levererat bäst hittills i Allsvenskan utifrån förutsättningarna. Malmö har så klart gjort det bra, men jag tycker att Sirius sticker ut och de har verkligen fått ihop det. Väldigt skarpa bakåt och skapar mycket målchanser, så det blir riktigt tufft för oss.
– Ser man till truppen har de många skickliga spelare och bra spring i benen, samtidigt är de välorganiserade och har stark fysik och smartness. De har sett jättebra ut i de två matcher som de har spelat, säger Kim som är fullt på det klara med vad som krävs på söndag.
– Det bästa är ju såklart att man har bollen på deras planhalva och kan kontrollera matchen där. Men vi kommer att behöva ta fram allt vi har och lite till för att få kontroll på matchen. Sedan vet vi att vi också är rätt bra framåt, så att ha en balans och rytm i försvars- och anfallsspel kommer att bli viktigt. Hålla ihop, helt enkelt.

 

Fem senaste matcherna lagen emellan

Djurgården - Sirius 2-4, Allsvenskan nov 2023
Sirius - Djurgården 0-0, Allsvenskan apr 2023
Sirius - Djurgården 0-1, Allsvenskan sep 2022
Djurgården - Sirius 4-0, Allsvenskan apr 2022
Sirius - Djurgården 1-0, Allsvenskan aug 2021

 

14 april, söndag 16:30Tele2 Arena

DjurgårdenIK Sirius
2-0 (1-0)

 • MålskyttarSamuel Leach Holm 16'Deniz Hümmet 72'
 • Gula kortTobias GulliksenGustav Wikheim
 • Domare Fredrik Klitte
 • Publik 19486 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat