Företag

Ung trio tackar för sig i Djurgården

  • Damer
  • A-lag
  • 25 nov 2022

Ellen Andersson, Nicole Ruiz Granados och Louise Larsson rör sig vidare mot nya utmaningar.

Det stundar truppförändringar i damlaget inför den kommande säsongen och därmed har det blivit dags att tacka av tre stycken unga spelare: Nicole Ruiz Granados, Ellen Andersson och Louise Larsson, som samtliga stått för fina prestationer i föreningen, men som också är i behov av kontinuerlig speltid och nu fortsätter fotbollsresan med ny klubbadress. 
– Jag vill tacka alla spelare och ledare i Djurgården från den dagen jag började i FA15 och nu slutar med dam. Den utvecklingen som jag har åstadkommit både som spelare, men även som person, hade inte varit möjligt utan er. Jag har lärt mig mycket under denna tid och fått minnen jag aldrig kommer glömma. Tack så mycket spelare, ledare och kansliet, summerar Louise Larsson.

Även Nicole Ruiz Granados vill passa på att sammanfatta intrycken från sin tid i föreningen.
– Jag vill tacka Djurgårdens IF för dessa tre underbara år. Jag har träffat massor av nya människor som idag betyder oerhört mycket för mig. Jag har vågat gå ut ur mitt skal mer och testa på saker som jag själv inte trodde att jag skulle våga. Det har varit utvecklande som fotbollspelare men också som människa. Jag har gjort mycket som en person i min ålder bara drömmer om och det kommer jag aldrig att glömma och vem vet vad som händer i framtiden. Jag vill avsluta med att tacka spelare, ledare, kansliet och supportar!

För Ellen Anderssons del har hon varit utlånad till Mallbacken under säsongen och väljer nu också att också att tacka för sin tid i föreningen.
– Mina år i Djurgården har varit extremt roliga och samtidigt mycket lärorika. Djurgården har hjälpt mig utvecklas till där jag är idag och jag är tacksam för alla spelare, ledare och resterande runt laget som jag haft omkring mig under mina år i Djurgården, sammanfattar Ellen.
 

Jean Balawo om truppförändringen 

Damernas sportchef Jean Balawo passar därmed på att rikta ett tack till mittfältarna Nicole, Louise och Ellen för deras tid och prestationer i föreningen.
– Nicole är en spelare som har varit i vår verksamhet och gjort det relativt bra, men är nu i en fas av hennes utveckling där hon behöver få kontinuerlig speltid. Sett till det ser vi att hon behöver andra utmaningar med tätare matchning framöver. Det kan innebära nya kliv för henne så får vi hoppas att hon kommer tillbaka till Djurgården längre fram.
– När det gäller Louise Larsson är det en spelare som har haft en rätt så bra utveckling men även hon är i en situation där hon behöver mer matchspel. Vi tror att hon besitter en spets och kompetens som gör att hon kommer att spela elitfotboll men fram tills dess så fortsätter vi att ha koll på henne och hoppas på en återkomst till DIF.
– Slutligen har vi Ellen Andersson som varit på lån till Mallbacken. Vår ambition har hela tiden varit att kunna matcha henne i en miljö så att hon på sikt kan få möjlighet att spela i Djurgården och kliva in i Damallsvenskan. Tyvärr kommer det inte att bli på det sättet men vi tackar henne, precis som Nicole och Louise, för tiden i Djurgården och hoppas att hon fortsätter att utvecklas.

Djurgården Fotboll riktar ett stort tack till Nicole, Louise och Ellen för deras tid och insatser i föreningen och önskar lycka till på deras framtida fotbollsresa.

Senaste nyheter

Relaterat