Företag

Tre unga DIF-talanger tar steget upp till A-laget

  • Damer
  • A-lag
  • Ungdom
  • Akademi
  • 12 aug 2021

FA19-spelarna Louise Larsson, Nicole Ruiz Granados och Nea Flyborg skriver lärlingskontrakt med A-laget.

Djurgårdens kull av spelare födda 2004 har varit lovande och framgångsrik under en längre tid och nu är det dags för tre av spelarna i nuvarande DIF FA19 att ta nästa steg. Vilket innebär lärlingskontrakt med A-laget för de tre mittfältarna Nea Flyborg, Nicole Ruiz Granados och Lousie Larsson som därmed blir en del av A-lagsverksamheten med kontinuerlig träning och matchspel, enligt sportchef Jean Balawo.
– Som ett led i vår utveckling behöver vi se, identifiera och satsa på våra yngre förmågor som kommer underifrån. Dessa tre spelare har visat en enorm vilja, motivation och intresse. De flåsar redan nu damerna i nacken och säger att de vill vara med och tävla. De fick känna på värmen redan i vintras under Stockholm Challenge och nu så har de kommit ännu längre på sin resa mot seniorfotbollen. Så jag ser verkligen fram emot att följa deras utveckling, förklarar Jean.

För trion själva är det naturligtvis ett glädjande besked och här nedan presenterar de sig och berättar om känslan av att skriva på lärlingskontraktet - ett avtal som innebär att de tränar och spelar både med A-laget och DIF FA19.

Louise Larsson

Position: Mittfältare
Född: 27 oktober 2004
Längd: 171 cm
Tröjnummer: 31

Om kontraktet:
– Det känns jättekul att få den här chansen, en stor möjlighet för mig. Jag känner mig väldigt taggad på att komma igång och få träna regelbundet med damlaget, säger Louise som tränat och spelat en hel del med A-laget innan.
– Det har funkat jättebra, alla har varit sjysta och jag har känt mig välkommen.

Känns det som ett extra plus att ni är tre spelare som flyttar upp samtidigt?
– Det är jättebra och det känns skönt att ha några med sig.

Hur ser din fotbollsbakgrund ut?
– Jag började i Boo FF och spelade där i några år. Sedan åkte jag och tittade på Nacka-mästerskapen och klubben som vann då hette Boo IS. Då sa jag till min mamma att jag ville byta dit och det gick jättebra. Vi spelade mycket mot killar där och det gick bra för oss. Sedan blev det Nacka FC i ungefär ett år innan jag kom till Djurgården och nu har jag spelat här i tre år.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?
– Jag är en spelare som är duktig på min position, gör det jag ska och som aldrig ger upp.

Vilka delar i spelet vill du utveckla mest?
– Egentligen inget specifikt utan jag vill bli bättre på det mesta. Men för tillfället är jag inne på att träna sprintteknik för att bli lite snabbare.

Vad är din målsättning inför de kommande åren?
– Just nu är siktet inställt på en debut i damallsvenskan och efter det att förhoppningsvis starta en allsvensk match.

Nea Flyborg

Position: Mittfältare
Född: 20 augusti 2004
Längd: 167 cm
Tröjnummer: 28

Om kontraktet:
– Det känns väldigt kul och extra roligt att det är med Djurgården eftersom det är det lag som jag hejat på hela mitt liv. Sedan är det kul att vi tre flyttas upp tillsammans, det ger en extra trygghet, berättar Nea som har en genuin DIF-bakgrund där båda hennes föräldrar, Markus Karlsson och Elin Flyborg, har vunnit SM-guld med Djurgården.
– Jag tror nog att de är lite extra glada över det här kontraktet.

Hur ser din fotbollsbakgrund ut?
– Jag började i IFK Lidingö och spelade med tjejer. Sedan blev det även en del spel med Lidingös pojklag. Efter det kom jag till Djurgården och har kört F15, F17 och F19 och nu blir det träning och spel med A-laget där jag kommit in bra i laget. Sedan är det lite svårare att komma in i det ute på planen, det är mer fysiskt och  högre tempo i A-laget.

Vilka är dina styrkor som spelare?
– Jag tycker att det är svårt att beskriva mig själv som spelare men ska man lyfta något kanske min spelförståelse är en bra egenskap.

Är det några specifika delar i spelet du siktar på att förbättra?
–  Försvarsspelet vill jag utveckla mer.

Har du någon målsättning inför de kommande åren?
– Inte någon speciell förutom att jag alltid vill bli bättre som spelare och ha kul på vägen.

Nicole Ruiz Granados

Position: Mittfältare
Född: 16 februari 2004
Längd: 160 cm
Tröjnummer: 29

Om kontraktet:
– Det känns väldigt roligt, en jättefin möjlighet som jag har fått, säger Nicole som blev positivt överraskad när frågan kom.
– Det kom lite oväntat faktiskt, jag visste inte att den här typen av lärlingskontrakt fanns.

Hur har din fotbollsresa sett ut?
Jag började spela fotboll i Järla, jag skulle gissa på att jag var åtta år då. Jag spelade där ganska länge, gick vidare till två andra klubbar och sedan var det när jag var i Nacka FC som jag bestämde mig för att jag skulle satsa på fotboll. Det var 2017 och 2019 kom jag till DIF FA19 och nu fick jag det här kontraktet.

Om du skulle beskriva dig själv som spelare?
– Det är alltid svårt att beskriva sig själv men jag skulle säga att jag har en bra spelförståelse på planen och ett bra passningsspel.

Vilka delar vill du utveckla mest?
– Det finns en del, men långbollar är det jag kommer på nu. Jag skulle vilja slå bättre crossbollar.

Hur ser målsättningarna ut för den närmaste tiden?
– Först och främst att bli så bra som möjligt och nå till A-laget, få ett riktigt A-lagskontrakt framöver. Sedan vore det kul med spel i Europa men det målet ligger mycket längre fram.

Foto: Axel Bengtsson & Johan Sahlén 

Senaste nyheter

Relaterat