Företag

Välkommen Wilmer Odefalk!

  • Herrar
  • A-lag
  • 8 dec 2022

Den mångsidige 18-årige mittfältstalangen ansluter till Djurgården från BP.

Den blårandiga transferbonanzan dundrar oförtrutet vidare och nästa spännande namn att ansluta är den 18-årige mittfältaren Wilmer Odefalk. En mångsidig offensiv spelare som kan agera både centralt såväl som ytter och som nu är klar för fyra år i den blårandiga tröjan.
– Det känns hur bra som helst. Jag har gått och väntat på det ett litet tag, så det är kul att få komma hit, säger Wilmer som inte saknade andra bud men var tydlig i sitt val. 
– Djurgården visade ett starkt intresse tidigt och det kändes bra redan från början. 

Att det sedan finns lite extra känslor för Djurgården är inte helt oväntat med tanke på Wilmers familj.
– Lite så är det ju. Farsan har ju lirat i Djurgården när han var yngre och jag har varit på en del matcher också. Sedan känner jag ju Bosse (Andersson) bra sedan tidigare, så det finns tydliga kopplingar.

Wilmer är dessutom klasskompis med André Picornell och övriga spelare och ledare i A-laget kommer han att få bekanta sig med när träningen drar igång efter nyår.
– Jag ser verkligen fram emot att komma igång i januari med laget och är grymt taggad på att lära känna alla tränare, ledare och spelare. Jag har snackat en del med Kim Bergstrand också och fått ett bra intryck av allting, förklarar Wilmer som är förberedd på en skarp konkurrenssituation.
– Den är tuff såklart. Det finns många duktiga spelare i laget och jag kommer in som 18-åring. Men det är bra för mig och jag tror att det kommer att utveckla mig som spelare.

En utveckling som tar vid från uppmärksammade insatser i BP under året där Wilmer spelade 27 matcher (varav 20 från start) i Superettan och bidrog till det allsvenska avancemanget med ett mål och sex assist.
– Det har varit ett svinkul år. Vi kom ju från division 1 till Superettan och gick sedan direkt vidare till Allsvenskan.  Så det har känts bra hela vägen och det har varit kul att få chansen att spela så pass mycket, berättar Wilmer som ger följande beskrivning på frågan om vilka som är hans spetsegenskaper.
– Min spelförståelse, mina första meter som ger explosivitet och hur jag kan hitta bra ytor ute på planen, skulle jag säga. Sedan finns det alltid saker att utveckla och då tänker jag främst på min fysik och kanske även försvarsspelet.

I övrigt är Wilmer mångsidig när det gäller positioner, men har en tydlig prioritet på planen om han får välja själv.
– Jag spelar självklart där tränarna vill ha mig men det är som central mittfältare jag trivs allra bäst.

Med ett kontrakt som sträcker sig över fyra år finns det gott om tid att växa in i laget och Wilmer har höga förväntningar på sin kommande tid i föreningen.
– Jag hoppas på att få vinna saker med Djurgården och sedan att få utvecklas som spelare och kunna ta nästa kliv i karriären, konstaterar Wilmer som dessutom har ett spännande landslagsår som väntar. 
– Vi ska ju spela Elite Round med P19-landslaget så det kan ju bli U19 EM i sommar om vi tar oss vidare dit, så det ser jag verkligen fram emot. Men först och främst är siktet inställt på att komma igång med Djurgården när träningen drar igång den 9 januari.

 

Bosse Andersson: ”Otroligt kul när en spelare av den här kalibern väljer att vara kvar inom Stockholmsfotbollen”

Djurgårdens sportchef knyter nu till sig ytterligare ett eftertraktat namn som varit på radarn för ett flertal klubbar - både i och utanför Sverige. En fin trofé för Bosse Andersson som ser fram emot att se Wilmer i aktion i den blårandiga tröjan, samtidigt som han betonar vikten av att tänka långsiktigt och låta honom växa in i laget över tid.
– Wilmer är en välutbildad och skicklig central spelare som gillar att ha boll. Under förra året så spelade han både ytter och mittfältare i BP och jag har god kunskap om honom personligen, samt även via Peter Kisfaludy. En talangfull fotbollsspelare som har höga ambitioner och i stort sett alltid spelat med äldre spelare. Wilmer är dessutom djurgårdare och det är otroligt kul när spelare av den här kalibern väljer att vara kvar inom Stockholmsfotbollen. Han har ju inte saknat anbud men Djurgården var det naturliga steget för honom. Samtidigt ska man ha med sig att han är nyss fyllda 18 år. Det är ett långsiktigt projekt där vi ska göra honom till en väldigt bra fotbollsspelare och vi är glada för förtroendet att han valde att komma hit, summerar Bosse.

 

Fakta Wilmer Odefalk

Position: Mittfältare/ytter
Född: 21 november 2004
Längd: 1,77 m
Tidigare klubbar: BP, IFK Stocksund
Landslag: Åtta matcher för Sverige U19

Senaste nyheter

Relaterat