Företag

Wilmer Odefalk återvänder till BP

  • Herrar
  • A-lag
  • 3 juli 2023

Vi tackar Wilmer för hans tid i DIF när den 18-årige mittfältaren nu återgår permanent till Brommapojkarna.

Det har varit en vår med stenhård konkurrens i truppen om platserna i startelvan och för några spelare har det blivit glest med välbehövliga matchminuter. Med anledning av detta kommer Wilmer Odefalk att lämna Djurgården och återvända till sin förra klubb Brommapojkarna redan i sommar för att öka möjligheten till allsvensk speltid.

Ett beslut som känns rätt för Wilmer sett till de rådande omständigheterna.
– Det här känns som en bra lösning för mig och jag har haft en bra dialog med Bosse Andersson om det där vi diskuterat olika alternativ. Jag behöver få mer speltid för att kunna utvecklas som spelare och det hoppas jag kunna få nu med BP i Allsvenskan. Så jag tackar för min tid här i Djurgården, jag har trivts bra ute på Kaknäs och önskar hela laget ett stort lycka till framåt i både Allsvenskan och Europa-spelet, summerar Wilmer. 
 

Bosse Andersson om Wilmers övergång

Med en stark nuvarande trupp, där kampen om minuterna på planen är intensiv, ser sportchef Bosse Andersson Wilmers återvändande till BP som den bästa lösningen för alla parter.
– Wilmer övergår permanent till Brommapojkarna och det kan ju tyckas märkligt efter bara fem månader i DIF. Vi har fört en diskussion med BP över en längre tid kring detta och Wilmer vill spela i Brommapojkarna som dock är tydliga med att de inte vill låna spelare, utan äga dem. Vi hade andra alternativ för lån men nu har vi kommit fram till att den här övergången bli bäst för alla tre parter: Wilmer, Djurgården och BP. 
– I det korta perspektivet kommer Wilmer ha möjlighet att utvecklas mer i BP, vilket alla är eniga om, och i det långa perspektivet tror jag att Wilmer kommer att bli en väldigt skicklig fotbollspelare. Så nu hoppas vi på en positiv utveckling för Wilmer och tackar honom för hans tid i Djurgården, summerar Bosse.  

Senaste nyheter

Relaterat