Företag

Inför BK Häcken - Djurgården

 • Herrar
 • A-lag
 • 3 maj 2023

Bortamatch av det tuffare slaget väntar då DIF beger sig till Bravida Arena. Här hittar du intervjuer och förutsättningar inför matchen.

BK HÄCKEN - DJURGÅRDEN

Onsdag 3 maj kl. 19:00, Bravida Arena
Köp biljett här.

Truppstatus

Jacob Widell Zetterström, Elliot Käck, Theo Bergvall och Rasmus Schüller är inte tillgängliga för truppen. Beträffande Rasmus så ska han undersökas och när vi fått svaren vet vi mer om tidsramen, säger Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningar i Allsvenskan

3 varningar: Rasmus Schüller 
1 varning: Elias Andersson, Victor Edvardsen, Hampus Finndell, Piotr Johansson

Spaningar

 • Tung förlust på Stora Valla senast som snabbt måste skakas av inför en knepig bortamatch mot ett formstarkt Häcken.
 • Repris på cupsemifinalen där DIF blev straffade två gånger om genom slarv i uppspelsfasen. Koncentration och nogrannhet är nyckelord inför matchen.
 • Hampus Finndell är frisk och tillbaka i träning igen, ett glädjande besked inför matchen.
 • Rasmus Schüller klev av med bandagerat lår mot Degerfors och finns inte med i truppen mot Häcken.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:

– Vi ska försöka göra en bra Djurgårdsinsats och få ihop en helhet som ger oss möjlighet att få med oss poäng. Vi är självklart missnöjda med poängskörden så här långt, men det är ganska mycket i spelet mellan straffområdena som ändå funkat rätt bra hittills. Sedan gäller det att omsätta ingångar i motståndarnas straffområde till mål, samtidigt som vi såklart måste skydda det egna målet. Det är ju där matcherna avgörs och det är inga hemligheter att sånt kräver mycket självförtroende - och det är inget man köper på Ica utan det får man träna och jobba sig till, säger ”Tolle” som noga understryker att det är hårt arbete som krävs.
– Det är bara att fortsätta att tro på det vi gör. Hittills har vi haft väldigt många typ av lägen som vi förra året fick mål på, men nu så blir det inte det. Så vi ska fortsätta att jobba hårt på den biten och vi har många skickliga spelare som kan störa Häcken imorgon.

Den sura torsken på Stora Valla har dessutom snabbt lagts till handlingarna.
– Det är klart att det var en väldig besvikelse efter resultatet sist. Degerfors är i vårt straffområde två gånger på hela matchen och det blir två mål. Så det är klart att sånt kan sätta sig, men vi hade ett bra snack igår och drog upp humöret och energin. Alla i gruppen vet att man inte får några poäng i fotboll genom att tycka synd om sig själv, utan det är upp till oss ledare och spelare i föreningen att se till att vi kan börja vinna fotbollsmatcher. Förhoppningsvis redan på onsdag.


Om BK Häcken

 • Har inlett starkt med fyra segrar av fem möjliga och tolv poäng totalt.
 • Även det mest målrika laget i Allsvenskan med 13 gjorda så här långt, varav sex stycken kommit från Benie Traoré.
 • Flest gjorda poäng har dock Lars Olden Larsen som stått för två mål och fem assist.
 • På skadelistan finns Johan Hammar, Ibrahim Sadiq, Simon Gustafsson, Tobias Sana, Franklin Tebo, Ali Youssef och Momodou Sonko.


Thomas Lagerlöf om Häcken
– Ett otroligt bra fotbollslag som är roliga att möta. De är i bra form just nu så det är självklart en tuff bortamatch för oss. Men vi har bra minnen från Häcken borta i Allsvenskan där vi vunnit fyra år på raken på Bravida Arena. Sedan gick det dåligt i cupen senast och det ska vi såklart ha med oss. Det var inte någon dålig match från vår sida, men vi gav bort två enkla mål och det är ingen bra start när man möter Häcken. De är kanske Sveriges bästa lag när det gäller att spela på en ledning och ligga och kontra. Ska de göra mål på oss ska det i alla fall vara på grund av deras skicklighet och inte genom egna misstag.
 

Fem senaste tävlingsmatcherna lagen emellan

Häcken - Djurgården  3-0, Svenska Cupen mars 2023
Djurgården - Häcken 0-1, Allsvenskan okt 2022
Häcken - Djurgården 1-2, Allsvenskan, juli 2022
Häcken - Djurgården 0-1, Allsvenskan dec 2021
Djurgården - Häcken 2-1, Allsvenskan aug 2018


Matchen visas på discovery+, beställ ditt abonnemang här så gynnar det DIF Fotboll.

3 maj, onsdag 19:00Bravida Arena

BK HäckenDjurgården
4-1 (0-1)

 • MålskyttarJoel Asoro 45+1'Lars Olden Larsen 53'Even Hovland 67'Even Hovland 83'Lars Olden Larsen 85'
 • Domare Glenn Nyberg
 • Publik 5166 (Bravida Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat