Företag

Inför BP - Djurgården

 • Herrar
 • A-lag
 • 21 jan 2023

Dags för årets första träningsmatch på lördag då 2023 års upplaga av DIF beger sig till Grimsta. Här hittar du truppen och förutsättningarna inför matchen.

BP - DJURGÅRDEN

Lördag 21 januari kl. 14:00, Grimsta

Här hittar du viktig publikinfomation från BP så att du smidigt hittar rätt till din plats. Observera att matchen är slutsåld och inga biljetter säljs på plats.

Matchen visas på discovery+, köp ditt abonnemang via följande länk så gynnar det Djurgården Fotboll.

Truppstatus

– Marcus Danielson, Hjalmar Ekdal, Hampus Finndell, Alexandros Garcia Tsotidis, Elliot Käck och Besard Sabovic och Jacob Widell Zetterström är inte tillgängliga för spel, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Spaningar

 • Årets första träningsmatch och som alltid är nyfikenheten stor på årets DIF-upplaga.
 • Sex nyförvärv i truppen skapar extra intresse inför matchen: Oliver Berg, Jacob Bergström, Carlos Moros Gracia samt Wilmer Odefalk, Lucas Bergvall och Theo Bergvall som för övrigt ställs mot sina gamla lagkompisar i BP.
 • Intresset är även stort för egna produkten Isak Alemayehu som nyligen skrivit på ett A-lagskontrakt och har en spännande säsong framför sig.
 • Landslagsspelarna är tillbaka på Kaknäs vid god vigör och redo för spel.
 • Jämnt fördelad speltid utlovas där så gott som samtliga tillgängliga spelare gör 45 minuter, någon/några eventuellt lite mer.
 • Tre spelare från DIF PA19 finns med i triuppen och kan därmed få debutera i A-laget: Jack Tagesson, Gideon Granström och Oskar Löfström.
 

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Det är en match där man vill få saker att förhålla sig till mot en motståndare som vill jävlas lite med en, så på det sättet blir det ju mer än träning. Men det är ju ändå som en del av träningsveckan och de flesta kommer att spela 45 minuter och någon eller några lite mer. Så det blir väldigt breda penseldrag, berättar Kim som hunnit samla på sig lite intryck sedan träningsstarten.
– Det är mycket energi och det som är härligt är att det pratas mycket. Man coachar varandra och försöker bli överens om saker och ting. Ser man sedan till kvaliteten är det ibland väldigt bra och ibland mindre bra och så är det alltid så här års eftersom allting inte sitter. Men det finns en ambition i att utvecklas hos alla.

Eventuellt tweakande av spelsystem och andra taktiska förändringar är det dock för tidigt att resonera kring.
– Det är svårt att prata om det nu. Det handlar mest om att skaffa ett gemensamt språk och gemensamma bilder kring vad vi vill. Det brukar ta drygt en månad innan det blir lite mer struktur. Nu är det energi, ambition och vilja, samkörningen kommer att komma längre fram. Man ska inte dra för stora växlar av den här typen av matcher, men de är viktiga för att ta nästa steg.


Om BP

 • Tillbaka i Allsvenskan efter en övertygande serieseger i Superettan förra året.
 • Har gott om spelare som har ett förflutet inom Djurgården: Alexander Abrahamsson, Marijan Cosic, Samuel Leach Holm, Oscar Pettersson och Tim Söderström.
 • Senast lagen möttes i tävlingssammanhang var 2022 i Svenska Cupens gruppspel då DIF vann med 3-0.


Kim Bergstrand om BP:
– Jag vågar inte uttala mig så mycket om dem i nuläget, men de gjorde en väldigt fin höst i Superettan förra året. De förtjänade verkligen att gå upp, fast vad som har hänt efter det har jag ingen riktig koll på. Det vi vet är att de har en bra, stabil grund att stå på och har fått in en tränare som är väldigt spännande. Så det blir ett bra motstånd för oss.
 

21 januari, lördag 14:00Grimsta IP

BrommapojkarnaDjurgården
1-1 (1-0)

 • MålskyttarSjälvmål 28'Joel Asoro 65'
 • Domare Mohammed Al-Hakim
 • Publik (Grimsta IP)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat