Företag

DIF PA17 klara för semifinal efter derbyvinst

  • Ungdom
  • Akademi
  • 21 okt 2023

Segern mot Hammarby med 1-0 med Kalipha Jawla som segerskytt innebär att DIF PA17 kommer tvåa i P17 Allsvenskan Norra och därmed väntar semifinal.

Det har varit en dynamisk höst för DIF PA17 i jakten på en SM-semifinal. Tabellettan BP har sedan länge varit klar gruppsegrare i P17 Allsvenskan Norra och kampen har varit tät om andraplatsen - som också ger en semifinalplats - mellan DIF, Hammarby och AIK. 

I den sista matchen väntade Hammarby för ett Djurgården i medvind som vänt en negativ trend under hösten och radat upp fyra raka segrar sedan Martin Andersson tog vid som tränare. Nu krävdes en ny vinst mot Hammarby för att säkra avancemanget och det blev ännu en seger med 1-0 i en tight match på Kaknäs.

Segermålet gjordes av Kalipha Jawla med halvtimmen spelad och därefter stängde Djurgården igen bakåt. 
– En svår match där vi har många offensiva spelare på planen men får tillbringa långa stunder i försvarsspel, vilket gör det svårt för oss. Under första halvlek är det skapligt jämnt med fördel för Hammarby, men det är vi som tar ledningen innan halvtid av Kalipha - som ständigt oroar på alla möjliga och omöjliga sätt.
– Under andra halvlek får vi jobba ännu hårdare i försvarsspelet och har vår duktiga målvakt Sixten Bringtzén att tacka för segern. Men nu är vi klara för semifinal och är väldigt glada för det och ska göra vårt yttersta att ta detta till en final. Vi kämpar vidare, summerar tränare Martin Andersson.

Därmed slutar DIF tvåa i gruppen och kan se fram emot semifinal. I P17 Allsvenskan Södra vann IFK Göteborg gruppen medan Mjällby tog hand om andraplatsen.

 

 

Senaste nyheter

Relaterat