Företag

Inför Djurgården - IFK Norrköping

 • Herrar
 • A-lag
 • 10 juni 2023

Peking gästar hemmaborgen på söndag där DIF radat upp sex raka segrar i år. Här hittar du förutsättningarna inför matchen.

DJURGÅRDEN - IFK NORRKÖPING

Söndag 11 juni kl. 17:30, Tele2 Arena
Köp biljett här

Truppstatus

– Hampus Finndell, Elliot Käck och Theo Bergvall är de spelare som inte är tillgängliga för matchtruppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningar i Allsvenskan

5 varningar: Rasmus Schüller
2 varningar: Hampus Finndell, Haris Radetinac, Besard Sabovic
1 varning: Elias Andersson, Marcus Danielson, Victor Edvardsen, Oskar Fallenius, Piotr Johansson, Jesper Löfgren, Jacob Widell Zetterström.

Spaningar

 • Viktig poäng med hem från Borås Arena efter en bra prestation av laget. 
 • Sex raka hemmasegrar i år vilket bara hänt en gång tidigare: 1954/55 då det efter sex hemmavinster blev oavgjort 2-2 mot IFK Göteborg. Möjlighet till rekord finnes.
 • Sista matchen innan sommaruppehållet i juni med omstart mot Varberg den 2 juli, så var på plats.
 • Gustav Wikheim är tillbaka i träning igen sedan i onsdags.
 • Rasmus Schüller, Hampus Finndell, Haris Radetinac och Besard Sabovic står samtliga på fem/två varningar och missar återstarten mot Varberg om de drar på sig ett gult kort.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Vi känner att vi är i bra form och älskar att spela hemma på Tele2 Arena, så det är klart att vi ser fram emot söndagen. Jag tycker att vi har haft en bra period under en längre tid nu, även om vi inte lyckades få med oss tre poäng från Borås. Men vi gör en bra match mot ett bra lag på bortaplan och vi jobbar vidare mot något som ser bättre och bättre ut, berättar ”Tolle” som inte funderat särskilt mycket kring möjligheten att sätta nytt föreningsrekord med sju raka hemmasegrar, (säsongen 1954/55 hade DIF sex hemmavinster i rad vilket nu tangerats)
– Vi har ju spelat bra hemma och målet är ju alltid att vinna fotbollsmatcher. Historiskt sett är oddsen bättre för oss att vinna hemma, så även om vi inte tänkt så mycket på den där hemmasviten är det klart att vi vill förlänga den.

En relativt frisk trupp med låg skadefrånvaro underlättar den uppgiften.
– Jacob Une Larsson är ju med och tränar med oss nu och i övrigt hade vi hög närvaro på träningen under torsdagen. Vi får kolla av läget med Hampus Finndell, men i övrigt är nästan alla igång. Gustav Wikheim har tränat både idag och i onsdags så det är positivt inför söndagen. 


Om IFK Norrköping

 • På sjunde plats i tabellen med 17 poäng, tre efter DIF men med en match mindre spelad.
 • Christoffer Nyman är lagets bästa målskytt med fem fullträffar i serien.
 • Nyckelspelaren Arnor Sigurdsson är avstängd.


Thomas Lagerlöf om Norrköping
– Norrköping ser betydligt bättre ut än förra året. Den stora skillnaden är väl att de sitter ihop mycket bättre och jobbar hårdare för varandra den här säsongen. De kändes ganska ihåliga förra året och hade redan då en massa offensiv kvalitet utan att få betalt för det, den får de ut mycket mer av i år. På sistone har de fått några resultat emot sig men generellt sett så ser de betydligt stabilare ut i år, säger Tolle som inte vill spekulera alltför mycket kring betydelsen av Arnor Sigurdssons avstängning i matchen.
– Det är klart att det är en bra spelare som saknas för dem. Samtidigt har de väldigt många offensiva och spetsiga spelare så det kommer säkert in någon annan och gör bra ifrån sig. Men det är ju deras individuellt skickligaste spelare som är borta, så det är ju inte positivt för dem.
 

Fem senaste matcherna lagen emellan

IFK Norrköping - Djurgården 0-1, Allsvenskan okt 2022
Djurgården - IFK Norrköping 2-1, Allsvenskan apr 2022
IFK Norrköping - Djurgården 1-1, Allsvenskan nov 2021
Djurgården - IFK Norrköping 1-0, Allsvenskan apr 2021
Djurgården - IFK Norrköping 1-2, Allsvenskan sep 2020


Matchen visas på discovery+, beställ ditt abonnemang här så gynnar det DIF Fotboll.

11 juni, söndag 17:30Tele2 Arena

DjurgårdenIFK Norrköping
2-2 (1-2)

 • MålskyttarMarco Lund Nielsen 27'Victor Lind 34'Självmål 39'Marcus Danielson 48'
 • Domare Granit Maqedonci
 • Publik 21209 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat